La manca de temps és el teu pitjor enemic i aquest mes et proposem guanyar el pols a aquest limitador totalment vencible.

Et convidem a llençar a la paperera les frases com “No tinc temps” “No puc dedicar ni 1 hora, potser no val la pena…” “Aquesta setmana només puc anar dos cops al gym” “Per fer això millor no faig res…”. Volem que li donis la volta i tornis a començar.

Primer de tot, sabies que els humans tenim la tendència de justificar aquelles accions que han de ser canviades amb una excusa que ens fa sentir millor? El nostre cervell és una màquina molt creativa quan es tracta de buscar excuses, i finalment, acabem pensant que són veritat. Pot ser, és important analitzar si la manca de temps és una excusa amagada -perquè ens costa o no ens agrada fer activitat- o és la nostra realitat. En cas de ser una excusa amagada, es pot vèncer aquest obstacle amb activitats més atractives que ens motivi inicialment a fer l’esforç de venir al gimnàs, així com demanar ajuda als assessors per tal de planificar i adequar les activitats a les nostres necessites.

I si és una realitat? Doncs, ben és cert que el temps és un dels principals limitadors de la pràctica continuada d’activitat física, i l’error és vincular l’esport amb temps d’oci, quan el que hem de fer és creure’ns que és qüestió de prioritat: parlem de salut i qualitat de vida futura.

Per tant, no malgastis més energia en aquest condicionament que t’atura, i destina els teus recursos a buscar alternatives!  Un punt a favor és que els estudis més actuals van cap a la  mateixa direcció:  no fa falta passar dues hores al gimnàs, és més interessant dedicar d’entre 30-45 minuts efectius i de major qualitat, sempre i quan estiguin pautats per un professional  segons els nostres objectius. És per aquest motiu que cada vegada hi ha més moda al sector d’oferir activitats de 30 minuts amb l’objectiu de generar nous estímuls, aprofitar al màxim el temps dedicat i alhora d’assolir resultats, com per exemple el Hiit, versions més curtes de Body Pump, sessions de spinning de 30’, etc.

Per aquest motiu, el Club Natació Granollers ha fet una aposta per activitats de 30’ per tal de trencar rutines i buscar donar nous estímuls al nostre cos. I sobretot, tenir en compte com ajudar a compaginar el fer esport amb les possibles limitacions del dia a dia.  Així que si la teva realitat és la falta de temps, demana’ns ajuda per planificar la teva setmana mitjançant activitats dirigides i entrenaments a la sala de Fitness o a piscina:

  • Activitats Dirigides de 30’:

Activitat de Força: Especial Tren Superior

És una sessió de 30’ de treball de força de tren superior mitjançant exercicis analítics amb diferents tipus de  resistència implicant esquena, pit, bíceps, tríceps i espatlles.  Dirigit a tot tipus de públic.

Activitat de Força: Especial Glutis

L’activitat d’Especial Glutis és una sessió de treball específic de glutis mitjançant exercicis amb resistència, analítics, isometries i pliometries que ajuden a reafirmar i esculpir glutis. Dirigit a tot tipus de públic.

Activitat de Cardio: Spin 30’

Es tracta d’un programa d’entrenament cardiovascular de 30’ amb diferents objectius setmanals, mitjançant una bicicleta estàtica utilitzant cadències de pedalades i intensitats variables al ritme de la música. Va dirigida a tot tipus de públic.

Activitat de Cardio: Hiit

Sessió d’entrenament en Intervals d’Alta Intensitat, o HIIT, un mètode que consisteix en realitzar una tirada d’exercicis explosius de força i resistència combinant sèries curtes de treball i temps de recuperació. La resposta d’aquest mètode és una acceleració del metabolisme que permet que el cos continuï cremant calories durant les properes hores posterior a la classe, molt indicat per aquelles persones que volen controlar el seu pes.

Activitat Equilibri: Mobilitat Funcional

L’activitat de Mobilitat Funcional és una sessió que vol recuperar el moviment lliure i natural del cos  amb l’objectiu d’aconseguir i recuperar moviments primaris. Durant la sessió s’utilitzarà exercicis seqüenciats com moviments funcionals, estiraments en cadena, activació i relaxació muscular i exercicis sensorials que t’ajudaran a perdre la sensació de rigidesa muscular i mobilitat reduïda, guanyar rang de moviment articular, a més de flexibilitat muscular.

  • Entrenament a FITNESS o Piscina:

Hem dissenyat una rutina EXPRESS de 30 minuts a Fitness per a tu; aquesta rutina pot ser una alternativa o un dia d’entrenament compensatori a la resta de setmana.

A Piscina tenim programacions, segons nivell i objectiu, que podem adaptar al teu temps.

En els dos casos, és important que el tècnic t’assessori al respecte.

Per tant, no hi ha excusa! Podem combatre la manca de temps! Ara només et demanem 30 minuts del teu temps per fer un entrenament intens que t’ajudi a assolir els objectius.