Ets dels que pensen que només compta el que gastem durant l’estona que dediquem al gimnàs? Et castigues o et genera estrès no anar al club a cremar i no dedicar-hi tot el que voldries? O ets dels que, després de cada entrenament, dobles el temps per fer cardio pensant en què serà més efectiu? Pot ser és moment de qüestionar què fem, si l’entrenament va de la mà amb el nostre objectiu o si s’ajusta a la nostra realitat personal!

Si actualment el teu entrenament està més focalitzat en la reducció de greixos i millorar la teva composició corporal, potser ens hem de plantejar fer un entrenament més metabòlic. Si la teva realitat laboral i familiar no et permet dedicar-hi tant temps a anar al gimnàs i vols arribar a l’estiu amb una millora estètica, el millor és plantejar-se un entrenament metabòlic.

Un entrenament metabòlic és…

…aquell que eleva temporalment la taxa o ritme metabòlic per tal d’augmentar el consum calòric i afavorir la pèrdua de greix. Perquè un entrenament es consideri metabòlic ha de generar l’efecte EPOC , és a dir, l’efecte de consum d’oxigen post-exercici. El consum calòric derivat de la recuperació del mateix entrenament pot arribar fins a un 10 % de la nostra taxa metabòlica i perllongar-se de 24h a 72 h, en funció de la naturalesa de l’exercici, així com de les intensitats. Per tant, no és tan important el temps sinó el tipus d’entrenament.

Quines opcions d’entrenament metabòlic són les més habituals?

Podem parlar de tres tipus:

  • HIIT. És un dels principals exemples d’entrenament metabòlic. La clau és combinar períodes de màxim esforç o d’altes intensitats amb períodes de descans o recuperació. Per tant, és vàlid una classe de Hiit, un entrenament planificat utilitzant un aparell cardiovascular com la bici, l’el·líptica, la cinta, inclús saltar a la comba, córrer o una sessió de jocs… no hi ha fi. Això sí, els entrenaments no superen els 30 minuts.
  • FULL BODY. És un entrenament que engloba tota la musculatura del cos mitjançant exercicis més globals i funcionals, amb càrrega afegida o auto càrrega (el pes del teu cos) que t’ajudaran a augmentar l’activació muscular així com el desgast calòric, per tant, és metabòlic. Els temps d’entrenament no supera els 45 minuts.
  • FORÇA. Doncs sí, un entrenament de força amb càrregues altes i controlant el temps de descans t’ajudarà a augmentar el teu ritme metabòlic basal fins a un 9 %. Sabies quant augmenta el teu metabolisme basal amb un exercici aeròbic? Ens referim a caminar períodes més llargs de temps o a una sessió aeròbica moderada… doncs només augmenta fins a un 3 %. Aquestes dades trenquen els mites del cardio per reduir greixos. És moment de canviar el xip i començar a incloure entrenament de força progressant les càrregues en la nostra rutina setmanal.

Per tant, ara que arriba el bon temps, és moment d’apretar i desafiar el nostre cos donant estímuls nous. No ens fa falta més hores al gimnàs, ni ens fa falta torturar la nostra ment per no dedicar-hi més temps entrenant. Prova d’incloure un entrenament més metabòlic i experimenta quin són els teus resultats. Demana ajuda als nostres professionals per tal d’assessorar-te al respecte. I no oblidis que ara també tens al teu abast els nous Programes Metabòlics, de 5 setmanes de treball, per tal de poder aconseguir el teu objectiu amb garanties.