Olímpic, perquè les quatre modalitats esportives federades que es practiquen són esports olímpics: natació, natació artística, waterpolo i gimnàstica artística femenina i masculina. I olímpic també perquè al llarg de la seva història ha format esportistes que han pogut fer realitat el somni de qualsevol atleta d’elit: participar en uns Jocs Olímpics. Abril Conesa ho està a punt de viure a Tòquio 2020. I és que la nedadora d’artística del Club Natació Granollers participarà en la modalitat d’equip, convertint-se, així, en la segona ‘sincronista’ de l’entitat en arribar a uns JJOO.

La primera va ser Laia Pons, que va participar a Londres 2012, obtenint la medalla de bronze en equip. Un medalla olímpica històrica per a la secció de natació artística, que anys anteriors havia comptat amb la prodigiosa Mònica Antich, la granollerina que formada al CNG, va aconseguir els èxits més rellevants al CN Kallipolis, on va participar als JJOO de Los Ángeles de 1984, els primers en què la ‘sincronitzada’ era disciplina homologada; i ho va fer en la prova de figures on va ser 40a, i el duet que, acompanyada de l’actual seleccionadora de Grècia i Israel, Anna Tarrés, van fer el 16è lloc.

Però no només la natació artística compta amb abanderats olímpics. La primera en tenir-ne va ser la gimnàstica artística, amb Aurora Morata que, als JJOO de Moscou de 1980 va classificar-se en 25è lloc. “El suport, en forma de aplaudiments, que em va donar tot el públic del pavelló en el moment d’iniciar el meu exercici de barra d’equilibris, després de haver estat uns 40 minuts esperant la nota de la Nàdia Comaneci, degut a la pugna que hi havia entre la gimnasta romana i la russa…” guarda com a record preferit Morata, de la seva participació als Jocs.

Dos anys després Morata es retirava de les competicions oficials i va entrar a formar part de l’equip d’entrenadors, essent l’actual directora esportiva de la secció, traslladant dia a dia la seva passió als joves gimnastes que s’entrenen a la sala del CNG que porta el seu nom ‘Aurora Morata’, en homenatge als seus èxits esportius i a la seva implicació i dedicació al Club, com també per abanderar durant tota la seva vida aquest esport arreu. I després de més de 35 anys, segueix liderant un equip tècnic entre els quals es troba l’Elisabet Valle, exgimnasta olímpica que va afrontar els JJOO d’Atlanta’96 com a independent. I ho va fer “amb alegria, amb sentiment de feina ben feta, i que havia arribat al final del meu objectiu… portava 5 anys fora de casa perquè la selecció estava a Madrid, i tot aquell esforç que vaig fer per arribar a les Olimpíades… molta satisfacció per arribar-hi i poder aconseguir diploma olímpic”, recorda Valle, que amb l’equip van fer setenes, i amb un record molt arrelat de l’excepcional ambient que es respirava a la Vil·la Olímpica i de la convivència amb altres esportistes, que estaven allà per un mateix objectiu.

I de la gimnàstica artística masculina, el màxim exponent és Gervasio Deferr, gimnasta que va ser el primer del Club en convertir-se en olímpic. Va ser a Sydney 2000, fent història al Club i també a la gimnàstica espanyola, en aconseguir la primera medalla olímpica en salt de poltre. No només va aconseguir aquesta fita al 2000, sinó que va revalidar el títol en aquesta mateixa disciplina als Jocs d’Atenes 2004, proclamant-se bicampió olímpic… tot i que la seva millor prova era terra.  Ja sense ser gimnasta del CNG, es va treure l’espina a Pequin 2008, en aconseguir la plata olímpica a terra. Un altre referent de la gimnàstica granollerina és Antonio Fraguas que, format al CNG, va participar als JJOO de Los Ángeles 1984 amb el Claret-Gyc, on va ser finalista, obtenint la millor nota mai abans assolida per un gimnasta espanyol.

De la natació, la secció mare de la qual va néixer el Club i que va encendre l’espurna olímpica de l’entitat i de la ciutat, es va aconseguir fer flama quan el nedador de l’entitat Daniel Morales va entrar a l’equip per als Jocs Olímpics de Syney 2000, amb un 15è lloc als 4×100 estils. Una gran fita per aquest papallonista i per al Club, que va veure realitzat el seu primer somni. El waterpolo és la disciplina que encara lluita per fer-se un forat en aquesta competició, tot i que ja hi ha waterpolistes que, formats al Club, podrien començar a sonar com a candidats.

Enguany, amb Tòquio 2020 ja començat, Conesa es prepara a fer realitat el seu somni. Amb ella, la resta de l’equip olímpic que compta amb tres membres formades també al Club i que debutaran en la competició olímpica. Es tracta de la nedadora del CN Les Franqueses Meritxell Mas que participarà en l’equip; així com formant part de l’equip tècnic de la selecció, les ex ‘sincronistes’ del CNG Cecilia Jiménez i Judith Requena. També es retrobaran al Japó amb Esther Jaumà, ex directora esportiva de la secció de natació artística del CNG i actual seleccionadora holandesa, amb el duet olímpic d’aquell país.