Dimecres 19 de juny, a La Porxada es va presentar la VI edició de la cursa solidària CNG4Camins. Una cursa d’hivern i de perfil força exigent, que transcorrerà per camins i algun corriol pels municipis de Granollers, la Roca del Vallès i Vilanova del Vallès, i que donarà el tret de sortida diumenge 24 de novembre a les 9:30h al Pavelló de Can Bassa.

Es tracta d’una cursa de tipus trail, que constarà de dos recorreguts amb distàncies de 6 km i 14 km, i que tindrà sortida i arribada al pavelló de Can Bassa. “Amb ganes de millorar la participació d’altres anys, i amb il·lusió d’ajudar Mobro.cat, un col·lectiu amb el que estem encantats de col·laborar, i que desenvolupen una gran tasca per a la societat”, comenta Jordi Mas, director executiu del CNG. Per al regidor d’esports de l’Ajuntament de Granollers, Álvaro Ferrer, és un orgull que una entitat com el Club Natació Granollers, faci valdre l’esport i la solidaritat, més enllà dels esports que es practiquen al club, amb una cursa de la ciutat que acull a tota mena de públics gràcies a la gran oferta.

La cursa consta de dos recorreguts: 6 km amb un desnivell de 100 metres; i una de 14 km, amb més dificultat tècnica, i amb un desnivell de 265 metres. També hi haurà dos recorreguts més curts, per les curses infantils: de 3 km i 40 metres de desnivell; i d’1,5 km i 9 metres de desnivell. Per a totes aquelles persones que vulguin fer el recorregut caminant, es plantejarà La Marxa, amb idèntic recorregut que la cursa curta (6km i 100 metres).

La gran novetat d’aquest any és que ser el més ràpid/a tindrà premi, és a dir, si el primer classificat masculí i la primera classificada femenina aconsegueixen acabar la cursa de 14 km amb un temps inferior a 50:03 (temps realitzat per Jordi Relats, l’any 2022) en la categoria masculina, i de 57:36 (temps realitzat per Núria Hospital, l’any 2022) en la categoria femenina, guanyaran un premi extra a part del premi habitual per guanyar la cursa. Això significa que no només rebran el premi per ser els primers a arribar, sinó que també tindran un premi addicional si superen aquests temps rècord.

Les inscripcions ja estan obertes. Per la de 6 km, el preu és de 13 € per a socis del club, i de 15 € per la resta d’usuaris abans de l’1 d’octubre, i de 24 € per a tots els usuaris que la comprin a partir del 2 d’octubre fins al fins al 19 de novembre. Per la de 14 km és de 19 € per a socis del club, i de 21 € per la resta d’usuaris, a partir del 2 d’octubre per a tots tindrà el mateix preu, 24 €. Pel que fa a les curses infantils, la d’1,5 km tindrà un preu de 6 € per a socis, i 8 € per la resta d’usuaris ,abans de l’1 d’octubre, i a partir del 2 d’octubre serà de 12 € per tots els usuaris; l’altre recorregut de 6 km i la marxa, tindrà el mateix preu, el preu és de 13 € per a socis, i 15 € per la resta d’usuaris, i de 19 € per tots aquells que s’inscriguin a partir del 2 d’octubre.

La inscripció de totes les curses inclou: obsequi amb bossa pel corredor, avituallaments en cursa i a l’arribada, dorsal, servei de guarda-roba. Les inscripcions es poden formalitzar a través de la web de la cursa: https://cngranollers.org/4camins/ . Els dorsals es podran recollir dissabte 23 de 17:00 h a 20:00 h al Club Natació Granollers; i diumenge 24 de 8:00 h a 9:15 h al Pavelló de Can Bassa.

Els fons recaptats en aquesta cursa aniran destinats a Mobro.cat, col·lectiu d’amics que des del 2018 organitza diverses accions per a difondre l’acció solidària del moviment #MOVEMBER, i que recapta fons i consciència els homes de la necessitat de prevenir i detectar a temps malalties com el càncer de pròstata, de testicles i les malalties mentals.

Tots els beneficis aniran destinats al servei d’oncologia i radioteràpia del Vallès Oriental ubicat a l’Hospital General de Granollers i que depèn de l’Hospital Clínic de Barcelona.