L’Hospital General de Granollers i el Club Natació Granollers van presentar el passat dimecres, el projecte “Un pèl més fàcil”, que tenia com a tret de sortida l’activitat solidària realitzada amb el club “Posa’t el casquet per oncologia”.

El projecte “Un pèl més fàcil” té l’objectiu d’aconseguir els fons necessaris per a finançar i implementar a l’Hospital de Dia Oncològic del centre un dispositiu de refredament del cuir pilós per a la prevenció de la caiguda dels cabells en pacients de determinats tipus de càncer que es troben en tractament quimioteràpic.

Durant la presentació, la Dra. Beatriu Bayés, directora general de l’Hospital, va destacar la importància d’impulsar aquests tipus de projectes, subratllant que la humanització de l’atenció assistencial és essencial per a millorar el benestar dels pacients. També va agrair la col·laboració del Club Natació Granollers en el projecte, ja que aquestes sinergies ajuden a l’Hospital a millorar el benestar de la ciutadania: “petits gestos com aquest ens fan ser grans i contribueixen
significativament en el benestar de les persones que atenem, fent que el procés de la malaltia i el seu tractament sigui més humà i digne per al pacient”, va expressar.

El Dr. Miquel Nogué, cap del Servei d’Oncologia de l’Hospital, i la Sra. Gemma Pérez, cap d’Àrea d’Infermeria de les Unitats Alternatives a l’Hospitalització Convencional, també van intervenir, explicant els beneficis psicològics i emocionals que el dispositiu pot oferir als pacients. Van remarcar que la caiguda dels cabells, un efecte secundari visible de la quimioteràpia, pot afectar profundament en l’autoestima i la qualitat de vida dels pacients, i que, per tant, la implementació d’aquest dispositiu pot ajudar a mitigar aquests impactes negatius, facilitant una recuperació emocional més ràpida.

Per la seva banda, el Sr. Jordi Mas, director general executiu del Club Natació Granollers, va parlar de la importància de donar suport a aquest tipus d’accions tan rellevants. Va assenyalar que la solidaritat i la col·laboració entre diferents entitats poden tenir un impacte positiu i molt significatiu en la vida dels pacients oncològics.

Finalment, el Sr. Toni Gili, president del Club Natació Granollers, va tancar l’acte de presentació d’aquesta acció solidària i col·laborativa que té com a objectiu millorar el benestar dels pacients oncològics amb determinats tipus de càncer.

L’activitat “Posa’t el casquet per oncologia” es va celebrar el passat dissabte 15 de juny en el marc de la Festa d’Estiu del Club Natació Granollers. La recaptació de tres de les activitats tenien lloc durant la jornada, l’Aquatló, el Relleu de Natació i el Salt Col·lectiu, van estar destinades íntegrament a la campanya.

A més, els usuaris durant l’any podran fer la seva aportació solidària al club, amb la qual se’ls farà entrega del casquet solidari oficial de la campanya.

Al llarg de 2024, també s’impulsaran altres activitats solidàries per a la futura implementació d’aquest dispositiu de refredament del cuir pilós.