Emotiu Sopar Institucional per a celebrar el 50è aniversari del Club Natació Granollers, que va tenir lloc divendres 10 de març a l’Hotel Ciutat de Granollers. Un acte que va aplegar més de 130 persones vinculades d’una manera o una altra al passat i al present d’una entitat que ja té mig segle de vida.

La vetllada va comptar amb l’assistència de l’actual junta directiva, presidida per Josep Maria Mas, però també hi van estar representats els 12 presidents que ha tingut l’entitat al llarg de la seva història i als quals es va retre homenatge: Josep Bernaus (1967- 69) va recollir el reconeixement el seu fill Jordi Bernaus; Francesc Colomer (1969-75), va recollir el reconeixement la seu nebot Pere Joan Vilar; Josep Ribell (1975-76) va recollir el seu fill Santi Ribell; Lluís Doménech (1976-80) va recollir el reconeixement el seu germà Salvador Domenech; Jacint Nadal (1980-82) va recollir el reconeixement  els seus fills Consol i Josep Nadal; Salvador Doménech (1982); Francesc Puig (1982-88) va recollir el reconeixement el seu fill Carles Puig; Joan Serra (1988-95) va recollir el reconeixement la seva dona Maria Casals; Santi Ribell (1995-97); Joaquim Anfruns (1998); Ignacio Ibáñez (1999) i Víctor Pérez (1995-2005).

Es va reconèixer el treball dels expresidents, ja que gràcies a ells el Club ha arribat a l’actualitat als 50 en bona forma. 50 anys de vida en què, en moltes ocasions, no han estat fàcil… 50 anys en què el club ha ensenyat a nedar a la majoria dels granollerins, com ha anat incorporant noves disciplines esportives com la sincro, waterpolo i gimnàstica artística (i també s’han desvinculat altres com escafandrisme o voleibol…), com hem estat representats als Jocs Olímpics, Mundials i Europeus…. com s’ha anat modernitzant en instal·lacions i serveis… però també s’han superat moments tràgics com l’esfondrament del sostre de la piscina de competició o l’incendi del gimnàs… situacions que es van superar i que gràcies a l’aposta clara de tots els presidents, avui el Club és el que és!

També van ser reconeguts els 10 socis que fa 50 anys que, de manera continuada, formen part del Club: Francesc Bellavista, Consepció Salamero, Núria Salamero, Modesto Molina, Maria Bonet, Roser Girbau, Antoni Cornellas, Pablo Enriquez, Juan Carlos Lorente i Núria Marsal. I és que el Club Natació Granollers és el club més gran de la ciutat i comarca, amb un total de 6.000 socis. Una gran família, entre la que en destaquen els membres que han vist néixer el Club, com ha fet les primeres passes, com ha crescut mica en mica fins a arribar al dia d’avui. Són els socis que l’han acompanyat durant tot aquest camí, de manera continuada, i que ja aquest any, el 2017, fa 50 anys que formen part del Club. Són també la història del Club. I per a ells també es va reconèixer la seva fidelitat durant tots aquests anys, amb una replica del carnet de soci i la insígnia d’or.

Tampoc es va voler oblidar d’una persona molt especial pel Club i molt estimada. Un dels primers impulsors de la natació, ja a la piscina de Can Gou, i que va seguir la seva tasca amb els cursets de natació amb la constitució del Club… col·laborador amb la primera junta, treballador com a monitor de natació, vigilant de les piscines, nedador, jutge de natació… i ferri defensor de l’escut del Club. Es va recordar en Vicenç Montserrat, que va recollir el reconeixement la seva dona Lola i el seu fill Samuel.

Un moment especial va ser quan es van trobar els exesportistes més destacats de l’entitat (Cristina Salvador, Yolanda Castro, Muriel Escalé,  Judit Requena, Monica Antich, Aurora Morata, Antoni Fraguas, Patricia Suárez, Anna Parera, Soraya Rodríguez, Daniel Morales, Agustí Pericas) amb els actuals esportistes del Club (Txell Mas, Helena Jaumà, Natalia de la Nuez, Elia Calvo, Ariadna Arisó, Judith Torras, Carla Seco, Marcos Gil, Júlia Pujadas, Pitu Puig). No van poder assistir per motius personals, esportius o laborals: Gervasio Deferr, Mireia Bravo, Laia Pons, Nuria Ventura, Carla Muñoz, Sandra Montes, Amber Bakker, Lidia Vigara, Albert Escrits, Fernado Morillas, Palmira Chaparro, Isabel Garcia, Sara Domínguez, Adrià Alonso, Ruben López, Javier Gómez, Josep Montsant i Sara Montore. Es van homenatjar a aquells que van participar a unes Olímpiades, Mundials o Europeus júnior i absoluts. Perquè el Club sempre ha estat orgullós dels seus esportistes, de disposar d’una cantera excepcional que contribueix a la formació de futurs campions de l’esport català i estatal… això es demostra en cada una de les competicions, on el Club acaba tenint representació al podi, així com en les seleccions, que se segueixen nodrint dels nostres esportistes, fent que el nostre Club sigui tot un referent. I això ha estat gràcies al llegat que els esportistes han deixat al llarg dels anys i els que encara defensen els colors del Club.

Al sopar també hi va assistir Oriol Marcé, subdirector general d’activitats Esportives de la Secretaria General de l’Esport; l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral; els  presidents de la Real Federación Española de Natación, Fernando Carpena, de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertrán, el de la Federació Catalana de Gimnàstica, Xavier March; així com presidents d’altres entitats esportives de Granollers com el BM Granollers, CB Granollers, EC Granollers… i dels clubs de natació més destacats de Catalunya… entre d’altres autoritats. Tots ells van enaltir la gran tasca feta per l’entitat durant aquests anys.