Ja està aquí la tornada del cole i molt probablement, i després del període de vacances, provoca cert nerviosisme, estrès i ansietat als nostres fills. Les causes bàsicament són el canvi tant important de rutina, horaris, l’inici de nous reptes i també la por a allò desconegut, ja sigui per canvi de curs, d’escola…

En aquest període, els pares tenen un paper molt important per tal d’ajudar els seus fills a  afrontar la nova tornada al cole, alleugerant les seves preocupacions, i gestionant petit canvis com per exemple, marcar horaris per recuperar l’ordre, horaris pels àpats, recuperar la lectura o fixar un temps d’estudi, i perquè no per fer una mica d’esport encara junts. D’aquesta manera els nens no patiran un canvi dràstic, recuperaran l’horari de descans per les nits i, el fet de recuperar certs hàbits els ajudarà a calmar la seva angoixa i ansietat.

S’ha de ser conscients que, en cas de no practicar esport amb periodicitat, la tendència és anar afegir activitats lúdiques sedentàries. I encara que segurament hem sabut trencar la seva rutina afegint més activitat lúdica amb ells durant els mesos d’estiu sortint en bicicleta, jugant o nedant a la platja, fent excursions… a partir de què tornen al cole és important que els pares i mares pensin en com fer exercici físic part de la seva rutina.

Les elevades taxes d’obesitat infantil és l’epidèmia del segle XXI, segons dades de la OMS, el número de nens obesos o amb sobrepèsva augmentar de 32 milions en 1990 a 41 milions al 2016 i podria augmentar fins a 70 milions pel 2025. I com que el temps que passen enganxats a la tecnologia és preocupant, els últims informes diuen que dedicar més de dues hores al dia davant d’una ‘tablet’ o mòbil redueix el rendiment escolar, les relacions socials i familiars i crea conductes addictives, i a la llarga l’augment d’ús de la tecnologia desencadenarà un estil de vida més sedentari i, per tant, problemes de salut.

Així doncs, pensant en la tornada del cole, és important, segons ens recorden els experts planificar, organitzant i fixant un temps per fer algun tipus d’activitat física estimulant, divertida i motivadora per a ells, que garanteixi un estil de vida més actiu i saludable.

Actualment hi ha moltes alternatives, i no només fem referència a la pràctica d’esports competitius, també existeixen alternatives com la natació, el ioga, classes de ball… activitats que no tenen un component tant exigent i finalment els enganxa impactant positivament en el seu benestar, protegint-los del sobrepès, afavorint la seva descàrrega de tensions i nervis acumulats dia a dia, els ajuda a descansar per les nits, a més de fomentar la socialització entre els nens i adolescents i millorant la seva autoestima gràcies al compartir moments on s’ho passen bé i fan salut.

Per tant, ara és el moment de pensar en ells, plantejar la tornada al cole, sense oblidar-se de la importància d’introduir un oci sa en la rutina dels nostres fills i gaudir d’una família més feliç.

Des del Club, a banda de l’oferta competitiva amb les seccions de natació, natació artística, waterpolo i gimnàstica artística, i els cursets de natació, oferim, com a novetat, activitats extraescolars dirigides a nens i nenes d’entre 8 i 13 anys, amb un enfoc més lúdic, amb la que fer prevenció d’obesitat i fomentar d’activitat física.