Suma més cardio!!! Estem a portes de l’estiu i ens toca intensificar el cardio. Si volem lluir el treball que hem fet mesos enrere i definir el nostre cos hem d’afegir més entrenament cardiovascular sense deixar de banda l’entrenament de força. Recordeu que si volem perdre greix i millorar la nostra estructura corporal necessitem incrementar la massa muscular. Per tant, en el nostre pla d’entrenament necessitem entrenar i mantenir la força i en aquests mesos de recta final sumar més cardio.

 De quin tipus?

Hi ha un munt de teories al respecte, però els últims estudis referents a entrenaments cardiovasculars efectius amb l’objectiu de perdre greix van en la mateixa direcció: entrenament intervàl·lic d’alta intensitat o HIIT.

Però no totes les teories són exactes i cada cos és i funciona diferent . És per això que us plantegem diferents mètodes.

Pla 1: Si pel teu temps només pots dedicar un espai per fer el teu entrenament  durant el dia, comença amb rutina de força i afegeix un hiit de 15 a 20 minuts a qualsevol aparell cardiovascular de la sala de fitness. Escull d’entre les següents opcions segons el teu perfil:

  • Si no tens experiència en un treball d’intervals d’alta intensitat combina 1 minut a una intensitat més alta i durant 1 minut baixa la intensitat i recupera. Per exemple: El·líptica 1’ a resistència 6-8 i 120 rpm + 1’ a resistència 4-6 i 120 rpm.
  • Si t’agrada córrer, combina 20-30” a alta intensitat fent un sprint i recupera caminant durant 90-120”.
  • Si vols fer un entrenament de tipus hiit sense impacte utilitza la Vario i combina 1’ fent stepping + 1’ fent gambada llarga a la mateixa intensitat i puja progressivament a cada sèrie: comença a 4 i puja fins a 10.

Pla 2: Si pots dedicar dos espais al dia per fer el teu entrenament separa la rutina de força amb el treball cardiovascular i escull d’entre les següents opcions:

  • Entrenament de força + classe dirigida (Hiit, Aquafit, Spinning 30’ o 55’)
  • Entrenament de força + 30’ de treball de tipus Hiit a un aparell cardiovascular
  • Entrenament de força + 45-60’ de cardio a la mateixa intensitat a un aparell cardiovascular o passeig actiu a l’exterior.
  • Entrenament de força + rutina de natació segons el teu nivell (en cas de dominar el medi aquàtic).

Si tens dubtes, demana informació al tècnic de fitness i d’aigua. Comença el compte enrere!