Inscripcions tancades amb prop de 300 inscrits a la 4a edició de la cursa solidària CNG4Camins, que organitzada pel Club Natació Granollers, tindrà lloc el proper diumenge 27 de novembre. I encara s’espera superar aquesta xifra, perquè el mateix dia de la cursa es podran fer les darreres inscripcions per a participar en aquesta cursa de perfil exigent, que tornarà a transcórrer per camins i corriols dels municipis de Granollers, La Roca del Vallès i Vilanova del Vallès, i que estarà marcada per un fort caràcter solidari, enguany, a favor de la Fundació El Xiprer.

Amb sortida i arribada al pavelló de Can Bassa, la cursa, de tipus trail, constarà de dos recorreguts, enguany en sentit invers d’edicions anteriors: la cursa de 6km, l’Speed Race amb +100m de desnivell, assequible per a corredors principiants o que prefereixen distància curtes; i l’altra més exigent, la Trail Race, de 14km (1km més que altres anys) i +240m de desnivell, amb pistes ràpides per als corredors que volen iniciar-se al Trail.

Entre els participants, hi ha confirmada l’assistència d’Albert Soley, 2n a l’Spartan European Championship; Jenny Arasil, 1a a La Hivernal 27km 1800M+; Albert Garcia, subcampió de la Copa Catalana de Curses per Muntanya 2019; Núria Hospital, 3a al Campionat de Catalunya 2022 de Curses per Muntanya Taga EVO 2040; Clàudia Bosch, 3a a la Gorbeiasuzien Skyrace; i Jordi Relats, guanyador de les edicions 2019 i 2021 de la CNG4Camins. Ambdues curses donaran el tret de sortida a les 10:30h, i hi haurà premiacions per als tres primers classificats per cursa, tant en categoria masculina com femenina.

Els dorsals amb xip es poden recollir a partir d’aquest dissabte 26 de novembre de 17h a 20h al Club Natació Granollers; i diumenge 27 de 8:00h a 10:15h al Pavelló de Can Bassa, juntament amb la bossa del corredor. La cinquantena de voluntaris seran claus per al funcionament de la prova, dotada de control de recorreguts, avituallaments, servei de guarda-roba… un dispositiu que es desplegarà per a què la cursa sigui un èxit.

Previ a les curses d’adults, tindrà lloc una de les novetats d’aquesta edició: les curses infantils, amb dos recorreguts segons edat: la Mini Race de 1,5km i +10m de desnivell per a nens i nenes de 8 a 10 anys que tindrà sortida a les 9:30h; i la Kids Race de 3km i +40m de desnivell per a nens i nenes d’11 a 13 anys, amb sortida a les 9:50h i recorregut circular per pista, el que els farà sentir el que és fer un petit Trail. Unes curses de caràcter lúdic, on hi participaran prop d’una dotzena de nens i nenes.

Els fons recaptats solidàriament aniran a El Xiprer, que va néixer com a projecte l’any 1997 per acollir i acompanyar aquelles persones que, per diversos motius, pateixen solitud, pobresa, exclusió o marginació social, constituint-se l’any 2015 en fundació privada sense ànim de lucre. Els beneficis es destinaran concretament per a un projecte social i d’integració vinculat al món de l’esport, com donar l’oportunitat als joves que prenen part del projecte d’esmorzars d’El Xiprer -amb clar esperit d’integració i amb ganes de fer esport-, de fer alguna pràctica esportiva per a què puguin socialitzar o bé aprendre a nedar al CNG.