Esport i solidaritat darrera de la línia de sortida de la 4a edició de la CNG4Camins, que el passat diumenge 27 de novembre va aplegar més de 300 runners que van participar en aquesta cursa tipus trail en benefici d’El Xiprer. I tots i totes amb moltes ganes i il·lusió per córrer, alhora que d’ajudar a aquesta entitat de Granollers, que acull i acompanya aquelles persones que, per diversos motius, pateixen solitud, pobresa, exclusió o marginació social, i que amb l’aportació obtinguda es podrà donar l’oportunitat als joves que prenen part del projecte d’esmorzars d’El Xiprer de fer alguna pràctica esportiva perquè puguin aprendre a nedar al CNG.

Els Diables de Granollers van ser els encarregats de donar el tret de sortida a la cursa, al pavelló de Can Bassa, després del tall de la cinta per part de les autoritats. I els 300 corredors van iniciar el recorregut per camins i corriols dels municipis de Granollers, La Roca del Vallès i Vilanova del Vallès, en sentit invers d’edicions anteriors.

A la prova més exigent, la Trail Race -de 14km (1km més que altres anys) i +240m de desnivell-, hi van prendre part 206 corredors. Va revalidar el títol per tercera vegada consecutiva, Jordi Relats, rebaixant la seva marca amb un temps de 50:03, i Núria Hospital es va imposar en categoria femenina amb una marca de 57:36; Àlex Salazar va ser segon amb 51:27 i Anna Guirado amb 1:00:12; i Joan Carrasco va repetir el tercer lloc de l’any anterior després de finalitzar els 14km en 52:25, mentre que Marta Romero va fer-la en 1:02:24. A l’Speed Race –6 km amb +100m de desnivell- hi van participar 92 amb Marc Merino (19:32) i Júlia Crous (26:41) es van alçar com a campions; Dmytro Rasnovsky (21:10) i Vanessa Pla (28:55), segons; i Albert Garcia (22:01) i Montse Nualart (30:37) van fer el tercer lloc.

Previ a les curses d’adults, va tenir lloc una de les novetats d’aquesta edició: les curses infantils de caràcter lúdic, amb dos recorreguts segons edat: la Mini Race de 1,5km i +10m de desnivell per a nens i nenes de 8 a 10 anys; i la Kids Race de 3km i +40m de desnivell per a nens i nenes d’11 a 13 anys; amb recorregut circular per pista, la vintena de participants van gaudir del què és fer un petit trail.

Avituallaments, bossa del corredor amb samarreta tècnica, entrepà de botifarra, música… van completar una gran jornada esportiva i solidària.