Ni Arnold Schwarzenegger ni Cris Hemsworth “Thor”. Ni halterofília, ni culturisme. El que popularment entenem com a “força” no només és el que ens ve al cap quan hi pensem. De fet, la força és la mare de la resta de les capacitats físiques -resistència i velocitat- i es troba present en cada aspecte de la nostra vida com aixecar-se del llit, anar d’excursió, saludar un amic i, fins i tot, sostenir el mòbil. Sense força, no podem viure i, per tant, si tenim un bon nivell de força viurem amb més qualitat de vida.

I per entrenar força, però, com ho fem? Necessitem entrenar igual la força si sóc esportista o no? El tècnic del Club Natació Granollers, Victor Roade, ens dóna les claus:

  • Mantenir un ritme de vida actiu, tant personal com social, és fonamental per tenir un cos sa i fort. Però no només amb això n’hi ha prou.
  • Assessorar-te per un bon professional. La realització d’entrenament de força, en totes les seves variant, té un risc i es pot donar de les maneres següents:
    • Risc per excés: Entrenar massa en volum o intensitat pot desembocar a lesió.
    • Risc per defecte: No entrenar prou genera que ens estanquem o empitjorem les nostres capacitats físiques.
    • Risc d’execució: Realitzar malament els exercicis pot desembocar en una lesió o que no s’entrenin aquells músculs i estructures que es volen millorar.

Per tot això i més, sempre és convenient que estigueu amb un bon professional, ja que és la manera d’assegurar-te que sempre aniràs per bon camí.

  • Entrenar en funció del teu objectiu. Si ets esportista o busques millorar la teva salut (o ambdues) hauràs d’enfocar l’entrenament de força a les teves necessitats.
  • Triar aquella activitat esportiva o exercici físic que t’atregui i et diverteixi, així et serà molt més fàcil no caure en la procrastinació i deixar d’entrenar.

Al Club Natació Granollers trobaràs professionals que et guiaran i t’acompanyaran en el teu objectiu, podent entrenar la força amb un entrenador personal, a la sala de fitness o amb activitats dirigides com el B-pump, que millora la força i resistència dels principals grups musculars; Tren Superior específic per força i el to muscular d’aquesta zona; GAC, per al tren inferior; FullBody, per un condicionament físic total; Força Sènior, una sessió específica adaptada a aquest col·lectiu;o els abonaments de CrossHiit, per un entrenament d’alta intensitat.