Música, anglès, futbol, dansa, natació… avui dia hi ha una amplia i gran diversitat d’activitats extraescolars i és difícil triar aquella que pensem que és la millor per a què, una vegada surtin de l’escola, els nostres fills puguin continuar enriquint el cos i la ment. Per això és important plantejar-se quins són els elements que poden aportar més beneficis als nostres fills.

Una de les millors opcions com a activitat extraescolar és la natació, ja que és una de les activitats físiques més completes que hi ha, que potencia el desenvolupament dels nens i nenes, proporcionant nombrosos beneficis tant físics com psíquics, reconeguts per pediatres i experts.

Per què la natació pot ser tant enriquidora pels nostres fills i filles?

• La natació ajuda al desenvolupament psicomotor, ja que tenim la possibilitat de moure’ns de forma tridimensional, amb una gran llibertat i continuïtat de moviments.

• A la piscina també es millora la coordinació i l’equilibri, ja que l’absència de gravetat permet desenvolupar qualsevol exercici o joc amb major agilitat. Tots els muscles s’activen harmoniosament. A més a més, ni les articulacions ni l’esquelet es veuen sotmesos a l’estrès produït per pesos que el nen no està en condicions de suportar.

• Amb les activitats aquàtiques com la natació, el cor i els pulmons es reforcen, perquè el nen aprèn a respirar correctament. De fet, en la vida diària només utilitzem una tercera part de la nostra capacitat pulmonar. En l’aigua, pel contrari, activem la respiració abdominal, és a dir, aquell que infla l’abdomen i posa en moviment el diafragma, múscul que transmet el ritme adequat als pulmons.

• Incrementa el sentiment d’independència i d’autoconfiança, ja que el nen pot desplaçar-se en l’aigua per si mateix, i això afavoreix el despertar de la seva intel•ligència.

• El coneixement del medi aquàtic, pot evitar ensurts innecessaris a l’aigua i donar una tranquil·litat als pares.

• Activa la diversió i l’esperit de joc, i amplia l’horitzó dels jocs compartits

L’activitat a l’aigua afavoreix la relació i la integració social, ajuden a enfortir l’esperit de superació personal, i fomenten el respecte amb la resta de persones, la confiança en un mateixos, els hàbits higiènics…

• La pràctica de la natació incrementa la gana i millora la mobilitat intestinal.

• Els infants, sobretot els més moguts, es relaxen i dormen millor

• El medi aquàtic està recomanat a tots els infants i amb molts beneficis per aquells que tenen danys a la columna, dificultat de mobilitat, obesitat infantil…

Escola de Natació

El Club Natació Granollers fa més de 50 anys que forma nens i nenes en l’art de nedar, de manera progressiva, dinàmica i divertida, amb un sistema de treball dissenyat en diferents nivells d’ensenyament, per tal d’aconseguir un aprenentatge global.

En edats inicials (de 2 a 5 anys – curset de natació nivell 1) l’objectiu principal és la supervivència aquàtica i obtenir certa autonomia (sempre amb vigilància d’un adult), per tal d’evitar ensurts innecessaris a la platja o a la piscina. Més endavant, a partir dels 5 anys (curset de natació nivell 2) l’objectiu s’encamina cap al coneixement i domini de les tècniques aquàtiques. I a partir dels 8 anys (curset de natació nivell 3) es treballa el perfeccionament i l’entrenament d’aquestes habilitats aquàtiques.

Al Club, com a entitat esportiva de competició, una vegada els nens i nenes tenen un bon nivell de natació i volen continuar evolucionant dins aquest esport, tenen l’oportunitat d’accedir a les diferents seccions esportives: natació artística, natació de competició o waterpolo.

La natació és una de les millors alternatives com a activitat extraescolar. Els nens aprendran un esport social que l’acompanyarà al llarg de la seva vida i fomentarà la seva educació en la pràctica esportiva dins un estil de vida equilibrada i saludable.