Edat: 19 anys

Vius a… Granollers

Estudis: Fisioteràpia a l’Escola Universitària Gimbernat (Sant Cugat) Equip: Absolut femení

Quan va començar la teva afició pel waterpolo?

Va començar des de petit gràcies al meu germà gran, al anar a veure els seus partits cada cap de setmana em va fer mostrar un interès especial per aquest esport.

Practiques algun altre esport?

 Esporàdicament amb els meus germans juguem a padel o picketball.

Quina és la teva posició?

 No tinc una posició fixa, soc bastant versàtil en aquest sentit però si hagués de preferir una seria per 1 o 2.

Des de quan competeixes?

 Des de que tinc 9 anys.

Quina ha estat la teva trajectòria esportiva ? Fites importants

Vaig iniciar-me l’any 2013, coincidint amb el campionat mundial de waterpolo a Barcelona. Els primers 3 anys compaginava waterpolo amb natació al club mateix, fins que vaig patir una lesió a l’espatlla dreta que va fer decantar-me cap al waterpolo. Posteriorment, he seguit formant-me en aquest club.

Destacant alguna fita, seria l’any 2014 vaig jugar per primera vegada en l’equip absolut

femení. Més tard, l’any 2018 es va confeccionar per primera vegada un equip Cadet femení al Club Natació Granollers.

Com recordes els primers partits?

El primer partit que recordo amb l’equip absolut va ser jugant a Granollers. Recordo que l’entrenador em va tirar a l’aigua, envoltada d’un equip amb jugadores que em doblaven l’edat. Em vaig encoratjar i vaig mostrar tot el meu potencial, per tal de fer-me un lloc dins l’equip. Em veien com la petita i sempre ho he sigut encara que incorporessin jugadores amb menys edat que jo.

Quina és la medalla o competició que recordes amb més satisfacció?

El partit més satisfactori va ser durant un torneig amb l’equip cadet femení a Bilbao. Era l’últim partit contra l’Alcorcón el qual va ser bastant disputat malgrat la superioritat de l’adversari. Tot i la derrota, el recordo amb molt afecte perquè aquell torneig ens va unir com a jugadores i amigues i va formar en nosaltres una amistat que a dia d’avui perdura.

Què et passa pel cap abans de competir, durant i al final? Protocol mental

Abans d’un partit tinc al cap posat en la visualització de l’equip rival i com encarar-lo. Durant, independentment de com anem penso en estratègies per guanyar el partit. I al finalitzar-lo, en com poder millorar la complicitat i efectivitat de joc en l’equip per propers partits.

Quina és la teva preparació esportiva? Quan temps hi dediques?

La primera part de l’entrenament una preparació física en el gimnàs enfocant a exercicis de força i potència muscular. La segona part ja enfocada dins l’aigua; un part de natació (velocitat i resistència) i la part més tàctica de waterpolo amb pilota.

Hi dedico unes dues hores i mitja diàries durant quatre dies a la setmana.

Has hagut de sacrificar moltes coses pel waterpolo? Estudis?

Considero que cada esport comporta uns sacrificis, és veritat, que en el meu cas he tingut sort, sempre m’he pogut compaginar bé estudis i esport. Al final, si t’apassiona i t’agrada el que fas, els sacrificis que realitzis són compensats per les alegries que et dona l’esport.

Quin és el teu objectiu… fins a on t’agradaria arribar?

 Tinc dos objectius marcats desde fa anys i que segueixen sent un dels motius pel qual segueixo:

  • Poder competir en un categoria de més alt nivell
  • Potenciar aquest esport a nivell del club i animar a nenes més petites a que el vulguin practicar, i així poder crear una base d’esport femení de waterpolo en el club.

Perquè enganxa tant aquest esport?

Perquè és un esport molt complet, dinàmic i en cert punt divertit; i és d’equip compartint moments bons i no tan bons amb els/les companyes però també té un component individual de posar-se a prova a cada entrenament i superant-se a una mateixa.

Piscina de 25 o de 50?

 Sempre de 50

Nedar o pilota?

 Tot i que les dues coses m’agraden, sent waterpolo, prefereixo la pilota.

Piscina interior o exterior?

 Piscina exterior

Entrenar al matí o a la tarda?

 Entrenar de tarda

I competir?

 Competir de tarda

Amb casquet o sense?

 Amb casquet