El Crosstraining s’ha convertit en una de les formes d’entrenament més populars en els últims anys. Aquest enfocament d’entrenament combina moviments de diferents disciplines, incloent-hi aixecament de pesos, entrenament de resistència, entrenament d’alta intensitat, halterofília i gimnàstica, en un sol programa d’entrenament.

Tot i que algunes persones poden sentir-se intimidades pel Crosstraining a causa de la seva reputació de ser una forma d’entrenament exigent i d’alta intensitat, els beneficis per a la salut i la forma física que ofereix són indiscutibles.

  1. Millora la forma física general: és un mètode d’entrenament molt complet que treballa tots els grups musculars del cos. Aquest tipus d’entrenament ajuda a millorar la resistència, la força, la flexibilitat, la velocitat, la coordinació i l’agilitat.
  2. Crema calories i greixos: és un entrenament molt intens que augmenta la taxa metabòlica, la qual cosa significa que el cos crema més calories i greixos durant i després de l’entrenament. A més, al combinar exercicis d’alta intensitat amb aixecament de pesos, s’estimula la crema de greixos i es promou la pèrdua de pes.
  3. Augmenta la massa muscular: amb el crosstraining també es pot augmentar la massa muscular d’una forma diferent i més divertida. Gràcies al treball d’alta intensitat i a l’estimulació dels diferents grups musculars trobarem una resposta fisiològica i hormonal que acompanyat a una bona alimentació afavorirà a l’augment de massa muscular.
  4. Enforteix el cor i els pulmons: és un entrenament cardiovascular intens que augmenta la capacitat del cor i els pulmons per treballar de manera més efectiva. Això pot ajudar a prevenir malalties del cor i millorar la salut cardiovascular en general.
  5. Augmenta la resistència mental: és un entrenament molt desafiant i exigent que requereix molta motivació i força de voluntat. En participar en aquest tipus d’entrenament, les persones poden augmentar la seva resistència mental i desenvolupar una actitud més positiva.
  6. Fomenta la companyia i la comunitat: és conegut pel seu fort sentit de comunitat. Els entrenaments es realitzen en grups i els participants sovint treballen junts per completar les rutines d’entrenament. Això pot fomentar la companyonia i la motivació, i ajudar les persones a assolir els seus objectius de manera més efectiva.
  7. Fer Crosstraining no és rutinari: Fer Crosstraining és molt divertit. Inclou exercicis molt dinàmics pensats per a tornar l’activitat molt més motivadora. Això, juntament amb els exercicis que es duen a terme en grup i amb els quals sempre es fan noves classes.
  8. El Crosstraining és per a tots: Sí, aquesta disciplina pot ser adaptada a qualsevol persona sense importar edat o condició física/mental. Fins i tot encara que no gaudeixis d’una bona condició física, els diferents entrenaments són altament adaptables al teu nivell.

En conclusió, el crosstraining és una forma efectiva i completa d’entrenament que ofereix una àmplia varietat de beneficis per a la salut i la forma física. Tot i que pot ser intimidant al principi, aquells que s’involucren en el crosstraining solen descobrir una comunitat acollidora i motivadora que els ajuda a assolir els seus objectius de manera efectiva.

Vols que t’ajudem a assolir els teus objectius? Comença ara!