El Club Natació Granollers ha donat a conèixer el logotip commemoratiu del 50è aniversari i ha presentat la programació d’actes per a l’efemèride, a celebrar durant el 2017. I ho va fer el passat dilluns 30 de maig, davant d’una cinquantena de socis, treballadors i simpatitzants, amb la presència de l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, el regidor d’esports, Álvaro Ferrer, el president del Club, Josep Maria Mas, i vicepresident, Pere Calvo, en un marc immillorable: la Sala Francesc Tarafa, que serà l’espai de referència on es desenvoluparan els principals actes institucionals de l’aniversari.

La imatge que acompanyarà el Club durant la celebració dels 50 anys, ha estat creada per la dissenyadora Marta Jaumà, que ha volgut donar notorietat a l’aniversari amb “un 50 manifestament gran, fraccionat en espais ondulants que s’uneixen entre si en el zero, que representa la comunicació, l’activitat social, el dinamisme de l’esport; i un cinc que ofereix camins i corbes, organitzatiu i director”. Pel que fa als colors, predominen els daurats, taronges, vermells… que representen “calidesa i llum d’estiu en espais oberts, com el que ofereix el club” que pinten el “gran cinquanta, com si hagués guanyat una medalla d’or, però d’or vell, enfosquit pels anys passats”. En el logotip, la dissenyadora ha volgut reflectir els valors de l’entitat d’una forma directa, notòria i empàtica, “que tingui la personalitat i fortalesa que ha mostrat el Club al llarg de la seva història”.

I del logo, a la presentació dels actes commemoratius per al 2017. Començant pels que se celebraran a la Sala Tarafa, de caire institucional, i que tindran lloc durant la setmana del 13 al 19 de març: exposició retrospectiva dels 50 anys amb signatura de donació de fons documental i fotogràfica a l’Arxiu Municipal; xerrades sobre valors de l’esport i salut amb conferenciants de referència; acte de lliurament de les insígnies d’or als socis que fa 50 anys que formen part del Club… Durant el mes de març també es realitzarà el sopar del cinquantenari, amb autoritats, expresidents i exesportistes del Club, esportistes i personalitats destacades del món de la natació i gimnàstica…

Pel que fa als actes programats a nivell de seccions esportives, s’obrirà amb la presentació dels dels equips de la temporada 2016-2017 i reconeixement als esportistes més destacats de la temporada 2015-16, previst per l’octubre del 2016, essent l’únic acte que tindrà lloc abans del 2017. Durant tota la temporada esportiva, a més a més, s’organitzaran diferents exhibicions, entrenaments i partits am¡stosos per part de les seleccions espanyoles tant de natació, natació sincronitzada i waterpolo; així com s’assumirà l’organització del Campionat de Catalunya de Gimnàstica Artística al Palau d’Esports de Granollers. Com a acte principal, es realitzarà el 22 de juliol de 2017, un festival conjunt, amb acrobàcies i exhibicions de les quatre seccions, que es desenvoluparà a la zona exterior del Club, amb la piscina de 50 metres com a escenari central.

Per retre homenatge als esportistes més destacats del Club al llarg d’aquests 50 anys, s’inaugurarà la que s’ha anomenat Galeria dels Campions, amb fotografies dels esportistes olímpics, mundialistes i d’Europa del Club. Una Galeria permanent que restarà ublicada al passadís d’entrada al Club pels Jardins de Lluís Companys i que quedarà integrada amb la nova zona d’aigües projectada pel 2017. L’acte d’inauguració d’aquesta nova zona també forma part dels actes de l’efermèride.

A nivell social, també se celebrarà una gran Diada, amb activitats per a tots els públics i mostra gastronòmica, per al 22 de juliol de 2017. D’altra banda, es realitzarà un acte per al centenar de treballadors del Club, ple de sorpreses i activitats.