Quan arriben les vacances escolars, sigui l’època que sigui, els campus esportius ofereixen un bon recurs per ocupar el temps lliure, en un ambient divertit, gaudint dels esports en la seva vessant més lúdica a la vegada que fomenten un estil de vida saludable.

Són molts el motius que es poden expressar i que recolzen aquesta idea. Entre altres, en podem destacar:

  • Foment de la socialització, donat que el canvi de grup de companys amb els que els nens i nenes comparteixen el dia a dia a l’escola, que propicia conèixer companys i companyes noves
  • Pràctica diària d’esports i jocs populars, que amb una vessant lúdica s’aconsegueix aprendre aspectes tècnics dels esports.
  • Promoció d’un estil de vida saludable, amb pràctiques en constant moviment i àpats marcats en els seus horaris.
  • Aprenentatge d’habilitats i destreses que són la base per a aprenentatges posteriors a l’etapa infantil.
  • Exercitació de la ment a través dels esports, pensant en el present i les consignes que demana el monitor.

Des del punt de vista dels professionals esportius i educadors en l’esport, Eva Garcia, responsable d’activitats aquàtiques del Club Natació Granollers comenta que “no trobem millor forma de combinar les vacances escolars que fent aquest campus esportius”.

Garcia considera que en el cas de l’estiu, amb les vacances escolars i el bon temps, “és un bon moment per a realitzar campus esportius que fomentin l’aprenentatge de la natació, i no només fer ús de la piscina en temps lúdic”. “D’aquesta manera evites ensurts, ja que el nen i nena aprendrà a nedar per damunt de tot, i posteriorment podrà jugar amb més seguretat”, conclou.

D’altra banda, és molt positiu que els nens i nenes d’edats d’entre els 5 i 10 anys practiquin tota mena d’esports, sense especialitzar-se en cap concret. I si durant l’any entrenen un esport concret, està bé que a l’estiu puguin allunyar-se d’aquesta rutina i practicar-ne d’altres. Per què? Perquè és la millor opció per a la formació de persones àgils i actives, característiques molt beneficioses de cara a la vida adulta.

Al Club Natació Granollers s’ofereixen diferents edicions de casal durant l’any: al Nadal i Setmana Santa de matins i el Campus d’Estiu per a nens i nenes de 3 a 12 anys, amb un ampli horari, de 8h del matí a 5h de la tarda, amb diferents opcions d’acollida, matí, mig dia i tarda, de la forma que més convingui a les famílies.  Al Campus del CNG, els nens i nenes realitzen una hora de classes de natació diària i diferents jocs i esports, depenent de l’edat madurativa dels participants, els quals estan dividits en grups per edats. Apart d’aquest campus multiesportiu, al Club també hi tenen cabuda, els campus de les diferents seccions esportives, on cada estiu esportistes interns i externs practiquen el seu esport, amb tasques més tècniques de cada esport escollit.