El Club Natació Granollers, com a entitat social i esportiva vinculada a la ciutat, s’ha adherit al Pacte de Ciutat de Granollers per recuperar el dinamisme i la vitalitat de la ciutat arran de la Covid-19, que ha de servir per a fer front, de manera col·lectiva, als reptes actuals i futurs derivats per la pandèmia. El CNG entén que en aquests moments es necessita la participació de tothom per seguir endavant i garantir el dinamisme econòmic, social i esportiu a la ciutat de Granollers, pel que ha signat aquest Pacte com a entitat, tot animant a tots els seus associats que també s’hi adhereixin a títol individual.

Aquest Pacte és un document elaborat pel Consell de Ciutat (constituït per ciutadania a títol individual, persones designades pel Ple per la seva trajectòria professional i vinculació amb la ciutat, membres d’entitats i d’associacions de veïns i veïnes, i grups polítics municipals) per encàrrec de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Granollers amb la “voluntat ferma i decidida d’aglutinar i motivar la ciutadania i tots els agents socials i institucions locals a adherir-s’hi”.

Un Pacte que mostra el “compromís col·lectiu per recuperar el dinamisme econòmic i social davant la situació provocada per la Covid-19; reflecteix la voluntat de garantir el benestar present i futur dels granollerins i granollerines, i defineix un model de ciutat a partir del desplegament de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible”. Així mateix, el Pacte reclama i reconeix “el lideratge de l’Ajuntament de Granollers com a administració més propera a la ciutadania, perquè esdevingui un actor clau en la recuperació social i econòmica, alineant els recursos i programes propis, impulsant acords amb administracions superiors, i promovent la participació activa i el compromís d’institucions, entitats i ciutadania. Perquè és des de la proximitat, i de manera col·lectiva, des d’on es poden donar les millors respostes als reptes que se’ns plantegen”.

Dins del Pacte, cal destacar el punt on el compromís del CNG serà més ferm, i és el que fa referència al treballar per una ciutat saludable. Segons el Pacte: ”La Covid-19 ha posat de manifest la importància de preservar la salut i el benestar de les persones. Entenem la salut en sentit ampli; salut física, salut mental i emocional, salut vinculada a la idea del benestar personal, prevenció de les conductes de risc, etc. Reconeixem i posem en valor el paper que desenvolupa l’esport i l’activitat física en el manteniment d’uns hàbits saludables”.

Es té previst que a partir del mes d’octubre s’iniciï un ampli procés de participació ciutadana, amb la convocatòria de diversos grups de treball pel desplegament del Pacte de Ciutat i on el Club està decidit en ser un agent actiu en aquest procés.