El Club Natació Granollers estarà present avui, dimecres 11 de novembre, a la concentració que el sector esportiu ha convocat a les 13h a la plaça Sant Jaume de Barcelona per a reivindicar que “l’Esport és un servei essencial i que forma part de la solució per a lluitar contra el coronavirus”. Representants de l’entitat granollerina participaran en aquesta convocatòria, on es donarà compliment de les mesures vigents per exercir el dret de manifestació amb aforament reduït, distància de seguretat (el terra estarà senyalitzat) i ús obligatori de mascareta i gel hidroalcohòlic.

Durant l’acte es llegirà el manifest d’un sector que té un pes econòmic en el PIB català del 2,1% i que “l’impacte de la pandèmia està sent demolidor i posa en perill d’extinció moltes entitats”. Es reivindicarà que l’esport esdevingui servei essencial, perquè incideix directament en la millora de la salut, així com també en l’educació i la formació, i en la inclusió social. A més a més de demostrar que l’esport a Catalunya és segur, tal i com indiquen les baixes xifres de contagis -només el 0,28% a tot l’Estat-, i que “ s’està privant a la població d’accedir a la salut, ja que l’activitat física repercuteix directament en tenir un sistema immunològic més fort davant malalties com la COVID-19”.

El Club, que entén les dificultats que pot suposar en el moment actual el fet de mobilitzar-se per poder participar d’un esdeveniment com aquest, proposa a socis, abonats i esportistes a participar de la concentració de forma virtual. L’entitat ha facilitat cartells descarregables que també s’utilitzaran a la concentració presencial, i anima a fer-se una foto per a poder-les divulgar a les xarxes socials del Club com a mostra de suport al sector de l’Esport.