Avui dimecres 4 de setembre, a la sala de fitness del Club Natació Granollers s’ha presentat una nova iniciativa esportiva i amb caràcter solidari: la primera edició de la CNG4Camins. Una cursa d’hivern i de perfil força exigent, que transcorrerà per camins i algun corriol dels municipis de Granollers, La Roca del Vallès i Vilanova del Vallès, i que donarà el tret de sortida a les 10h del 15 de desembre de 2019.

Es tracta d’una cursa de tipus trail, que constarà de dos recorreguts amb distàncies de 6km i 13km, i que tindrà sortida i arribada al pavelló de Can Bassa. “Amb ganes d’assolir nous reptes i amb la voluntat de seguir implicant-nos amb la ciutat de Granollers, hem volgut traspassar les fronteres del Club i a anar a altres espais de la ciutat per celebrar aquest gran esdeveniment, amb el que a més a més es col·labora amb un projecte social”, comenta Jordi Mas, director executiu del CNG. I és que la cursa transcorrerà per la zona de 4 Camins, per la serra de llevant, que per al regidor d’esports de l’Ajuntament de Granollers, Álvaro Ferrer, és orgull que una entitat com el Club “recuperi aquest espai oblidat de la ciutat i li torni a donar ús”.

La cursa dels 6km compta amb un desnivell tant positiu com negatiu de 94 metres, que tot i el perfil exigent “és assequible per participants de La Mitja, pels que s’inicien en el món del running i pels de cursa de muntanya”, valora el director de la cursa, José Bartolomé. Pel que fa la de 13km, amb més dificultat tècnica, compta amb un desnivell positiu i negatiu de 236 metres.

Les inscripcions s’han obert, coincidint amb la presentació pública de la cursa. Per la de 6km, el preu és de 10€ abans de l’1 de novembre i 12€ fins al 9 de desembre. Per la de 13km és de 14€ i 16€ fins a la data màxima d’inscripció, tot i que es podria tancar abans en cas d’arribar als 200 participants a la cursa de 6km o 300 a la cursa de 13km.

La inscripció per ambdues curses inclou: samarreta amb bossa de corredor, avituallaments en cursa i arribada, dorsal amb xip, sistema de cronometratge, classificacions, servei de guarda roba, servei de dutxes i servei de fisioteràpia a l’arribada (fins l’horari límit de la cursa).Les inscripcions es poden formalitzar a través de la web de la cursa CNG4Camins i a Runedia. Els dorsals es podran recollir dissabte 14 de 17h a 20h al Club Natació Granollers; i diumenge 15 de 8:30h a 10h al Pavelló de Can Bassa.

Degut a l’envergadura de la cursa, és necessària la col·laboració d’un centenar de voluntaris, per al lliurament de dorsals, control de recorreguts, avituallament… Per aquest motiu, Alicia Rodríguez, com a coordinadora de voluntaris, fa una crida a inscriure’s com a voluntari. Tots els voluntaris rebran la bossa del corredor, amb la samarreta i avituallaments, com a obsequi.

Els fons recaptats en aquesta cursa aniran destinats al CAPIVO (Centre d’atenció a la primera infància del Vallès Oriental). Un centre que, a través del CDIAP (Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç)situat a Granollers, atén infants de 0 a 6 anys de la ciutat i la comarca amb trastorns del desenvolupament o amb risc de patir-los i també a les seves famílies mitjançant una atenció global i multidisciplinar. Una proposta de col·laboració que la directora del CDIAP, Marta Seoane, rep amb molta gratitud, i que destinarana l’adquisició de material per a la intervenció terapèutica a partir de la integració sensorials amb autisme i pluridiscapacitat, segons explica la psicòloga del CDIAP, Aitziber Zúñiga.A més a més del recaptat en les inscripcions, els participants també podran fer aportacions voluntàries en el moment de formalitzar-la.