El Club Natació Granollers s’ha certificat com a entitat vinculada a Johan Cruyff Institute (JCI), després de què aquest dimarts 21 de maig, se signés l’acord de col·laboració entre ambdues entitats,  en una aposta per la formació acadèmica de qualitat, relacionada amb l’àmbit de l’esport. Un conveni que s’ha rubricat a la seu social del Club, per part del president de l’entitat granollerina, Eduard Escandell, i la directora de JCI, Mariel Koerhuis.

Aquest conveni contempla beneficis especials per a esportistes i treballadors als programes acadèmics en gestió esportiva, màrqueting esportiu i patrocini de JCI, amb la voluntat de què puguin continuar desenvolupant la seva formació en l’àmbit esportiu. “Sens dubte aquest acord que ens ajudarà a persistir en la nostra idea de la formació continua, donant un pas més en la formació del nostre personal per a seguir el procés de professionalització de l’entitat”, afirma Escandell, que veu també l’oportunitat de facilitar als esportistes de l’entitat la carrera dual (esportiva i acadèmica), ja que a banda de les condicions especials per accedir a la formació acadèmica, JCI lliurarà cada any una beca d’estudis a esportistes del CNG proposats per l’entitat i aprovats pel consell d’admissió de JCI. A més a més, aquest acord permetrà també a socis i sòcies del Club cursar estudis a JCI amb unes condicions i avantatges immillorables.

A la vegada, aquest conveni ofereix la possibilitat de realitzar pràctiques per als estudiants de JCI al CNG. “A la indústria de l’esport, és important transferir tant coneixement com talent”, comenta Koerhuis. I en aquest sentit, al CNG ja hi treballa personal que ha cursat màster en gestió esportiva a JCI, endemés de comptar amb un estudiant en pràctiques al departament de màrqueting del CNG. A banda, el conveni també recull la possibilitat de què el CNG participi en casos d’estudi de JCI, a més a més de l’organització d’activitats i desenvolupar nous projectes comuns.

Amb aquest acord, Escandell apunta que “va més enllà de la formació, ja que ens permet l’associació de la nostra imatge amb una entitat de referència en la formació per a la gestió d’entitats esportives, amb uns valors que compartim, com l’esforç, el sentiment d’equip, de treball, de superació”.