T’agraden els reptes? Vols donar nous estímuls al teu cos? T’agrada experimentar amb nous elements a l’hora d’entrenar?

Introdueix l’arnès! Sí, sí! Tan sols amb un arnès ajustable fabricat per materials resistents, no elàstics, i subjecte per un punt amb dos agarres, es pot realitzar un entrenament global i trencador que millorarà qualitats físiques com l’equilibri, l’estabilitat, la força i la resistència.

Sabies què...

Aquesta forma d’entrenament no és nova. Va sorgir entre membres dels Navy SEAL (la principal força d’operacions especials de l’Armada dels Estats Units). Durant la seva estada en les diferents missions i a falta de recursos, van idear un sistema per mantenir la seva condició física a un nivell òptim. La eina utilitzada era un cinturó d’un paracaigudes cosit a mà.

La diferència entre un entrenament  amb resistència com la barra, manuelles o les màquines dirigides i l’entrenament en suspensió bàsicament radica en l’arnès. Aquest element et permet sostenir mans o peus en un punt d’anclatge i treballar qualsevol exercici amb la resistència pròpia de part del teu cos o incrementar la dificultat suportant tot el teu pes.

El core, part central del cos, és el màxim responsable en aquest tipus d’entrenament. A més equilibri en cada posició en un exercici i a major sensació d’estabilitat, serà una conseqüència o resultat positiu de tenir un core estable i que s’adapta correctament davant d’aquests d’entrenaments més inestables.

El treball en suspensió és una solució efectiva i versàtil que s’adapta  a qualsevol tipus d’usuari, pot anar dirigit tant a un atleta experimentat com a un esportista que s’inicia a l’activitat física, independent del sexe i edat. Si el que es busca és implicar la gran majoria de grups musculars , la sessió hauria de tenir una durada de 30 a 45 minuts com a màxim, però dependrà del tipus d’entrenament. La dificultat s’incrementarà utilitzant diferents angles de suspensió o plans de treball així com afegir elements de resistència complementaris com kettlebells, banda elàstica…

Afegint l’entrenament en suspensió en la teva rutina setmanal, podràs aconseguir:

  •  Millorar el rendiment esportiu
  •  Una resposta òptima de la musculatura estabilitzadora.
  • Millorar la condició física general (força, resistència i flexibilitat)
  • Millorar les habilitats motrius com la coordinació, l’equilibri o l’agilitat
  • Evitar la pèrdua de massa muscular

T’atreveixes amb el nou repte? Pots practicar aquest tipus d’entrenament al Club, en el nou espai CNG CrossHiit!