Benvolgut soci, benvolguda sòcia,

Volem traslladar-vos, primerament, tot el nostre suport i coratge davant d’aquesta situació de confinament obligatori pel COVID-19, que estem convençuts que amb paciència i la solidaritat de tots i totes aconseguirem doblegar. Una situació tan excepcional a la qual ens hem d’anar adaptant dia a dia per tal de fer front a aquesta nova i complexa realitat. El món de l’esport no és aliè a aquesta situació, per això, agraïm la comprensió que tots i totes esteu tenint com a socis i sòcies de la nostra entitat social i esportiva.

I volem incidir en aquesta doble condició del nostre club: social i esportiva. Perquè el CNG és una associació privada amb personalitat jurídica i capacitat d’obrar i d’actuar, i sense ànim de lucre, formada per persones físiques -els socis i sòcies-, amb l’objectiu bàsic del foment, el desenvolupament i la pràctica continuada de l’activitat física i esportiva. Per aquest motiu, el CNG no s’ha aturat, fent un gran esforç per a no deixar de promoure l’activitat física i esportiva durant aquests dies de tancament obligat, mitjançant alternatives virtuals i assessorament a tots els socis i sòcies.

Un esforç per part de tota la plantilla de professionals del Club, que també s’ha vist greument afectada pel tancament de la instal·lació. I ha estat a conseqüència d’aquesta excepcional situació que s’ha hagut de presentar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que afecta al 100% de la plantilla, amb el ferm compromís del Club de completar fins al 100% la seva retribució, que es mantindrà fins que la situació ens ho permeti.

Tanmateix i tot i que pràcticament a la totalitat de la plantilla se li ha aplicat un ERTO de suspensió temporal de contracte per no poder continuar amb les seves tasques laborals si les instal·lacions estan tancades, a un 15% de la plantilla se li ha aplicat una reducció temporal de jornada, habilitant el treball telemàtic per tal de mantenir un servei mínim d’atenció al soci i de l’activitat virtual generada per a la pràctica i assessorament de l’activitat física, així com també treball presencial mínim amb personal de l’àrea de manteniment per a poder de garantir el funcionament bàsic de les instal·lacions, sempre, però, treballant sota estrictes protocols de seguretat.

Som conscients que la situació que estem vivint tindrà un fort impacte en l’economia de tots i totes, així com també en la del Club.  Per aquesta raó, després de valorar tots els escenaris, amb els Estatuts en mà i amb assessorament jurídic de l’Associació Empresarial de Clubs de Natació de Catalunya, volem recordar que les quotes dels associats van destinades a contribuir per l’adequat sosteniment i viabilitat de la pròpia associació i no són una contraprestació pels serveis dels que també poden gaudir els socis i sòcies. Uns socis i sòcies que, recordem, no són abonats de cap instal·lació pública, sinó que formen part d’un club esportiu, el qual entre tots l’hem pogut fer gran i, sens dubte, el farem encara més gran.

Per aquest motiu, com a soci i sòcia ara us necessitem més que mai per poder superar aquesta crisi junts, amb complicitat i compromís. I amb les vostres aportacions, a través de les quotes socials, podrem seguir endavant, mantenint les instal·lacions, continuant amb el programa social i esportiu, amb els serveis… amb el compromís que, una vegada superada la situació i valorant tot l’impacte econòmic real generat, proposarem les mesures correctores oportunes que siguin viables per l’entitat, per tal de fer tractades i ratificades en assemblea de socis del Club.

Sabem, per altra banda, del que pot suposar aquest fet per als nostres socis i sòcies, pel que volem ser sensibles amb totes les realitats originades com a conseqüència d’aquesta crisi, estudiant individualment cada cas a tots aquells i aquelles que ho sol·licitin.

Així doncs, i tot i que se seguirà girant les quotes socials, el Club es compromet a compensar -una vegada s’hagi reobert el club- els serveis oferts al marge de la quota (places VIP, cursets de natació, lloguer d’armariets, abonaments swimming, crosshiit…) corresponent als dies que no se n’hagin pogut gaudir. En aquest mateix sentit, no s’emetrà cap més rebut referent a prestacions de serveis, fins que s’aixequi oficialment el confinament i es pugui reobrir la instal·lació.

Agraint la comprensió davant les decisions preses, que han estat minuciosament estudiades, us encoratgem a seguir units per fer front aquesta situació summament excepcional.

De la mateixa manera, us mantindrem informats i informades sobre qualsevol novetat que se’n derivi, depenent de l’evolució d’aquesta situació.

Salutacions,

Junta Directiva