Aquesta tarda de dijous 23 de juliol, el Club Natació Granollers ha fet lliurament de la donació solidària, fruit de la recaptació de la primera edició de la CNG4Camins, en benefici de CAPIVO (Centre d’atenció a la primera infància del Vallès Oriental), que té com a principal objectiu l’atenció als infants amb dificultats en el seu desenvolupament o en risc de partir-ne i també atendre a les seves famílies. Ha estat una donació en material terapèutic per valor de 526,27€ euros, que ha lliurat el CNG de la mà del director de la cursa, José Bartolomé, i la responsable d’activitat física, Vanessa Rodríguez, a CAPIVO, que estava representat per la directora del CDIAP Granollers, Marta Seoane, acompanyada per Chus Miranda i Àngels Vàzquez, fisioterapeutes del centre de Granollers.

El lliurament s’ha portat a terme al centre de CAPIVO Granollers, el qual va atendre durant el 2019 un total de 1.054 nens i nenes. Per una banda, s’ha donat un seient multiposicionador, específic per a nens i nenes amb dificultats motrius greus. “D’aquest material se’n podran beneficiar un gran nombre de nens a partir d’ara, permetent-los adequar la seva postura i així utilitzar millor les seves possibilitats de manipulació, exploració i contacte amb el món que els envolta”, valora positivament Seoane. Els altres materials que s’han adquirit amb la donació són recursos d’ús general (arc, joc de tallar fruites, contes…) per a nens i nenes amb diferents afectacions psicològiques, motrius, de llenguatge… “Són materials que donen possibilitat als terapeutes de treballar la integració sensorial, l’esquema corporal, la relació i comunicació, el pensament simbòlic que són bàsics per a que l’infant pugui desenvolupar la seva organització mental i poder reconèixer i ampliar les seves possibilitats”, comenta la directora.

“El gest solidari del Club és un exemple més de la seva sensibilitat i el seu compromís en l’ajuda als nens i nenes amb discapacitat per tal de que tinguin més possibilitats de millora”, agraeix Seoane al CNG, entitat amb qui ja es col·labora des del 2003, facilitant espais de piscina per a què els fisioterapeutes de CAPIVO puguin fer teràpia aquàtica amb nenes i nenes amb dificultat conjuntament amb els seus pares. A aquesta col·laboració se li suma ara la donació solidària de la cursa que, celebrada el 15 de desembre de 2019 i organitzada pel CNG va comptar amb 325 participants. Tot i que amb la crisi sanitària s’ha hagut d’endarrerir el lliurament del material, finalment, avui, CAPIVO ja pot beneficiar-se d’aquest nou material, que ajudarà molts nens i nenes en el seu desenvolupament.