La nedadora d’artística aleví del Club Natació Granollers, Jana Francisco, ha estat convocada per a formar part de l’equip espanyol que participarà a l’Artistic Swimming Virtual Challenge, una competició virtual de natació artística en sec que tindrà lloc els dies 25 i 26 de juliol, congregant més de 200 esportistes de 40 països de 5 continents. Es tracta d’una iniciativa del comitè tècnic de natació artística d’UANA (Unió Americana de Natació) que sorgeix del gran interès que va tenir un desafiament en línia que va organitzar el passat 20 de juny i que ara repeteix obrint a federacions del tot el món, que poden participar en equips de fins a 8 nedadors (un competidor femení i un altre masculí per grup d’edat).

Jana, que és l’actual campiona d’Espanya de Figures aleví, serà la integrant de l’equip espanyol que participi en categoria d’edat de menors de 12 anys, competint en línia amb la rutina terrestre proposada per UANA per a totes les participants i que està creada per l’exinternacional de la selecció espanyola i actual seleccionadora dels Estats Units Andrea Fuentes. Serà demà dissabte quan la nedadora del CNG competirà i ho farà en línia des de les instal·lacions amb la rutina requerida i amb la que s’avaluarà les habilitats de les nedadores quant a equilibri i control corporal, flexibilitat, i força i condicionament físic.

La competició es podrà seguir en directe des del compte de Facebook d’UANA (@uanaaquatics) o Youtube (https://cutt.ly/3ogWn40)