Dimarts 24 de novembre es va aprovar per unanimitat al Ple de l’Ajuntament el conveni que permetrà reformar les piscines 1 i 2 del Club, així com regular les obres d’adequació i millora de l’accessibilitat i la seguretat de les piscines municipals de Granollers per valor un de 4.615.000€.

S’han previst diverses fases d’intervenció. La primera té un cost aproximat de 615.000 euros que assumirà el CNG i preveu la construcció del nucli de comunicacions amb recorreguts diferenciats i ascensor accessible; la construcció de mòduls de vestidors, a utilitzar durant les treballs d’enderroc i construcció de les piscines V1 i V2; i la climatització de l’aigua de la piscina exterior P5, que permetrà allargar la seva utilització més enllà de l’estiu i suplir les necessitats d’aigua durant la renovació de les piscines P1 i P2.

La segona fase, que assumirà l’Ajuntament, té un cost de 4 milions d’euros i suposarà l’enderroc parcial i renovació de l’edifici i la construcció dels dos nous vasos de piscina, noves instal·lacions de filtratge i tractament d’aigua i climatització.

En la presentació als mitjans de comunciació del conveni aprovat que va ha tingut lloc avui dimecres 25 a la Sala de Plens consistorial, el regidor d’Esports, Álvaro Ferrer, ha explicat que, per a la ciutat, aquesta és “una obra imprescindible, ja que és de titularitat pública” i, tenint en compte que al Club Natació Granollers li queden set anys de gestió, “no pot assumir-ne tot el cost”.

Eduard Escandell, president del Club Natació Granollers, ha agraït “el treball i esforç fet durant molt de temps per aconseguir aquest conveni”. “Tothom ha entès la necessitat d’aquest equipament”, ha destacat Escandell, que ha agraït el suport de totes les forces polítiques davant d’aquest projecte.

Per la seva banda, l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha explicat que les piscines, construïdes l’any 1972, “han aguantat molt de temps, però es troben ja en una situació imposible”. “El conveni és fruït del consens i la voluntat de suma per concretar projectes que ajudin a créixer la ciutat”, ha afegit Mayoral.

Les obres podrien començar a finals del 2021, un cop fet el projecte executiu i el procés de licitació.