S’acaba l’estiu i t’estàs donant compte que tots els vermuts, les tardes de guingueta i sopars amb amics no han estat gratis. I ara t’has fixat setembre com l’inici per a corregir els excessos de l’estiu, millorar el teu estat físic… o nous propòsits d’hàbits i salut.

Per al tècnic del Club Natació Granollers, Víctor Roade, “si es creu que venir a entrenar a la babalà i restringir de cop l’alimentació ajudarà a obtenir el físic que es cerques, sento dir que és més aviat una idea que una realitat; i més si ja s’arrossega de mesos i anys uns mals hàbits i físic”. Per aquest motiu i donada la seva experiència com a tècnic de fitness, Roade ens mostra els 5 errors més habituals i que s’acostumen a realitzar després de vacances, i la manera de com podem solucionar-los:

  1. No organitzar-se. Navegar sense rumb només farà que cada setmana sigui un caos i pensis que no tens suficient temps per a dedicar-li al teu cos. Planejar la teva rutina t’ajudarà a gestionar millor les teves setmanes i comprendre que tens més hores de les que pensaves per a invertir en la teva salut.
  2. No ser constant. Haver d’estar barallant tots els dies contra un mateix per venir a entrenar és un error terrible. Després d’organitzar la setmana (o millor, el teu mes), obliga’t a realitzar tot el que tens pautat per un mínim de 30-40 dies; veuràs que després d’aquest període, ja s’haurà convertit en una rutina i no et farà falta ni obligar-te ni pensar que ho has de fer.
  3. Seguir pautes de no professionals. Els educadors físic esportius es passen un mínim de 4 anys formant-se al 100% perquè quan necessitis millorar la teva condició física (estètica i salut) siguin capaços d’aportar el millor per a tu i el teu objectiu. Per molt bon físic que tingui algú del gimnàs i porti molts anys entrenant, coneguis alguna persona que va fer un curs d’entrenador d’alguns caps de setmana o segueixis un influencer… posa’t sempre en mans d’un expert.
  4. Menjar poc. L’estratègia nutricional no hauria de basar-se en tallar en sec la relació amb el menjar. Què es menja, com es menges o elabores, i en quina quantitat, serà clau perquè s’aconsegueixin els objectius. L’ideal és que posar-se en mans d’un dietista-nutricionista.
  5. Ser impacient. Els canvis porten temps, i per a tenir aquest físic, aquesta salut i aquest rendiment que cerques hauràs de complir els 4 primers apartats i ser constant en el temps. Alguns canvis es poden apreciar en setmanes i altres en anys. El més important és que no tinguis pressa i valoressis cada petit assoliment en el camí al teu objectiu.

Al Club Natació Granollers t’ajudarem a què la tornada a la rutina sigui no només més fàcil, sinó que aconsegueixis els teus objectius sense cometre cap dels 5 errors més comuns.