Després de les vacances d’estiu és habitual guanyar algun quilet extra, perquè s’han fet més àpats fora de casa, hi ha hagut una major presència de begudes alcohòliques, gelats i dolços, més retenció hídrica per la calor, la ingesta de sal, hi ha hagut menys entrenaments…

Arriba setembre, tornem a la feina, al gym… i ara què? No ens compliquem! Per a la dietista-nutricionista del Club Natació Granollers, Laia Mora, el que s’ha de fer és reprendre els nostres hàbits alimentaris i rutina diària “sense buscar compensar ni fer una dieta ‘miracle’ molt restrictiva per perdre pes de forma ràpida, ja que això ens provocarà més ansietat i ens serà més difícil tornar als hàbits de sempre”.

5 consells per reprendre la rutina

  1. Planifica les ingestes diàries en funció de les activitats i horaris.
  2. Comença per una compra saludable. Tot el que tinguem a casa ho tindrem accessible per menjar. “Si no ho tinc, no ho menjo”; per tant, evita brioixeria, dolços, fregits i arrebossats, embotit… El millor moment per anar al supermercat és just després d’haver menjat, no tindràs gana i així evitaràs comprar temptacions!
  3. Inclou 3 peces de fruita al dia, com a snack o en els àpats principals.
  4. Segueix el mètode del plat en el dinar i el sopar. La part predominant del plat haurien de ser els vegetals (verdures i hortalisses) variant la forma crua i cuita, ¼ del plat format per aliments rics en proteïna (llegums, peix, carn, ous…) i l’altre ¼ del plat per aliments rics en carbohidrats (arròs, pasta integral, patata, llegums, moniato…). Amanir amb oli d’oliva i acompanyar amb aigua. Hidrata’t bé al llarg del dia. S’ha de tenir en compte que En funció de l’esportista, l’objectiu i els requeriments energètics les proporcions d’aquests macronutrients i quantitats variaran.
  5. Augmenta l’activitat diària. Prioritza anar caminant als llocs, pujar per les escales enlloc de per l’ascensor, aparcar una mica més lluny, parlar per telèfon caminant…

Consells que podràs aplicar fàcilment per a tornar a la rutina d’una manera sana i saludable.