Les sincronistes del Club Natació Granollers, Txell Mas, Cristina Salvador i Laia Pons, han estat escollides vallesanes de l’any 2013 pels lectors d’EL 9 NOU. Les tres nedadores de l’entitat han estat les que han rebut major suport en la votació popular que va arrencar el passat mes de març i que ha comptat amb la participació de més de 500 persones. El guardó, va lliurar-se ahir en l’acte d’entrega de premis que va celebrar-se a l’auditori de Can Palots de Canovelles.

El premi el va recollir la sincronista Txell Mas, ja que Cristina Salvador no va poder assitir a l’entrega de premis per motius professionals, mentre que Laia Pons, viu actualment als Estats Units. La nedadora va mostrar-se sorpresa amb el guardó i va agrair el suport rebut per totes les persones que els fan costat en els entrenaments i en el procés de preparació per a les competicions. Els pares de Salvador i Pons van acompanyar Txell Mas a l’escenari on se’ls va entregar una reproducció de la portada d’EL 9 NOU que anuncia el premi, feta per la ceramista Roser Nadal, de Lliçà d’Amunt.

Les nedadores van proclamar-se subcampiones del món en Equip Lliure i Combo -Laia Pons- i en Equip Lliure, Equip Tècnic i Combo -Mas i Salvador- amb la selecció absoluta en el Mundial de Barcelona que va celebrar-se el passat mes de juliol. A banda, van guanyar la medalla d’or en Equip a l’Open de Japó i a l’Open de Brasil i van pujar al segon esglaó del podi en la modalitat d’Equip a la Copa d’Europa Absoluta, entre d’altres èxits esportius.

Els altres finalistes van estar la cineasta Neus Ballús, directora de La Plaga; Pepe Baena, rector de la parròquia de Bellavista; Lluïsa Oller, president de la Fundació Viver de Bell-lloc, de Cardedeu; i Lluís Vila, director del Cor Infantil Amics de la Unió, de Granollers.