Des del mes de gener fins a finals de març, el Club Natació Granollers rebrà sis waterpolistes de la selecció argentina sub-17 que s’entrenaran i jugaran amb els equips juvenil i absolut B, amb l’objectiu de seguir formant-se com a jugadors de waterpolo. Es tracta d’una col·laboració establida fa uns anys entre l’entrenador del primer equip del Club, Pablo Quatrrocchio, tècnic reconegut en els països sud-americans –especialment a l’Argentina- com a un excel·lent formador de waterpolistes, i el seleccionador argentí sub-17, Gabriel Martino, que veu la necessitat d’ impulsar la trajectòria esportiva dels seus jugadors amb l’assessorament i formació tècnica d’una entitat de referència com és el Club Natació Granollers.

Durant la seva estada, els waterpolistes (que restaran entre 1 i 2 mesos i arriben de manera esglaonada) s’entrenaran diàriament en dobles sessions amb els equips juvenils i absolut B, i comptaran amb llicència per a disputar els partits de les respectives lligues. Una bona manera d’entrar en dinàmica d’equip i de competició, i que els permetrà, a més a més, conèixer un waterpolo molt diferent al què es practica a l’Argentina, evolucionant i millorant tant tècnicament com tàcticament.

A banda dels entrenaments i partits, el Club també els ofereix poder assistir als partits de la LEN Champions League de waterpolo, o altres activitats esportives i culturals per a què coneguin la cultura catalana… i acabi sent una gran experiència per a ells.

Per al Club, a més a més, el fet de poder comptar amb aquests jugadors, li permet fer un seguiment de l’evolució d’aquests i, en un futur, poder captar-los, com va ocórrer amb Guido Martino, que després de la seva experiència al Club, ha estat fitxat per a jugar amb l’Absolut de 1a Divisió. El mateix va passar amb Tanque Echenique, que va estar quatre temporades al Club o al juvenil Carlos Camnassio.

Col·laboracions com aquestes són les que permeten al CN Granollers que sigui reconegut com a un club formador més enllà de les nostres fronteres, a més a més, d’oferir-li l’oportunitat de treballar amb intercanvis formatius.