Estrès, ansietat, depressió postvacacional, apatia… són paraules relacionades amb el mes de setembre i l’inici de temporada. Doncs sí, ja ha arribat la tornada al cole, i és el moment de fixar nous reptes i aconseguir fer realitat els propòsits que tenim passejant pel cap. Així que hem de començar amb les piles carregades d’energia i amb una predisposició o força interna que ens ajudarà a aconseguir allò que ens proposem.

Per tant, el repte del mes de setembre, independentment del teu estat físic actual,  és buscar un espai en els propers dies per seure i analitzar-te. Ha de ser un espai de consciència i sinceritat amb tu mateix. Escriu en un paper físic allò que vols aconseguir a curt, mig i llarg termini i un perquè. Aquest exercici t’ajudarà a conèixer els motius reals dels teus propòsits i serà el motor que et mourà en moments de debilitat.

Vull tornar a agafar de nou el ritme d’anar al gimnàs…
Vull iniciar-me a córrer…
Vull millorar la meva marca a La Mitja o a altres proves…
Vull aprendre a nedar o millorar la tècnica…
Vull aconseguir menjar equilibradament i evitar el descontrol de pujar i baixar de pes amb dietes agressives…
Vull aconseguir millorar la postura i reduir les molèsties d’esquena…

És molt important que, a més dels reptes físics i/o estètics que són a curt i mig termini, hi hagi un propòsit de base que garanteixin a llarg termini una estabilitat emocional, física i de salut.

A partir d’aquí, necessitem buscar l’ajuda d’un professional per garantir que redirigim tota la nostra energia en la direcció més fiable i eficaç per tal d’assegurar  finalment els resultats desitjats. Hem de ser conscients que el desconeixement de l’esport implica moltes vegades estancament; per tant, si ja saps que fent el mateix no assoleixes els teus objectius, no té sentit començar la temporada i repetir les mateixes accions que l’any passat.

En què pot ajudar-te un professional?

1r. Reajustar expectatives si s’escau.
2n. Generar micro-objectius que marqui el teu camí cap el nou repte.
3r. Donar-te tots els coneixements necessaris adaptats a la teva realitat física i enfocats cap el teu objectiu.
4t. Planificar l’entrenament i/o activitats dirigides a curt i mig termini en funció del teu repte.
5è. Analitzar i avaluar periòdicament l’evolució de resultats i re-dirigir els micro-objectius en funció de la progressió.
6è. Acompanyar-te en el teu procés per fer-ho més fàcil.

Per tant, comencem temporada i és moment de marcar un nou camí per evitar el fracàs. Recorda:

  • El temps és un dels principals limitadors que trencarà la pràctica continuada d’activitat física. Reserva’t un espai a l’agenda i informa als teus familiars per tal de que respectin el teu moment.
  • Els resultats no són immediats però arriben, no siguis impacient.
  • Pensa en positiu, l’actitud positiva és necessària per l’acció. Si abans has fracassat, oblida-te’n! Comencem de zero i si vols ara pots canviar-ho.
  • Requereix del teu esforç una transformació d’hàbits així com aconseguir qualsevol repte estètic o de rendiment. Tu ets qui decideix l’esforç i energia que vol dedicar-hi, per tant, ets el responsable d’aconseguir finalment els resultats desitjats.
  • La recompensa i satisfacció serà el teu millor premi a l’esforç i constància en aquesta temporada.

Comencem!