Des del Club Natació Granollers apostem sempre per la vostra salut i realment ens alarma i ens preocupa la quantitat de lesions i/o molèsties que hi ha entre els corredors populars. Quants de vosaltres té molèsties en córrer?

Quan comences a córrer acostumes a fer-te preguntes com…quines sabatilles em compro? quants cops a la setmana he de córrer? Però gairebé mai t’has preguntat….com he de córrer? qui m’ensenya a córrer? Et pots comprar les millors sabatilles del mercat, però si no saps com s’ha de córrer…és com començar la casa per la teulada…

Els mals hàbits en córrer són un dels principals culpables de lesions. I una d’aquestes males costums és el fet de “talonar”, és a dir, buscar el terra amb el taló del peu, i fer passes molt llargues i allunyades dels nostre centre de masses, pensant que així podrem avançar més i córrer més ràpid. Aquesta manera de córrer genera un impacte a les nostres articulacions com són turmell, genoll o maluc que farà que, a la llarga, es produeixi alguna lesió (principalment en genolls) o bé podrà ser un limitant del nostre rendiment.

Així que hem de ser conscients de com trepitgem i, sobre tot, a quina distància del centre de masses ho fem, per tal d’evitar lesions.