Transferència de coneixement de les seccions esportives del Club Natació Granollers als socis de l’entitat, per a preparar la V Marnaton eDreams Barcelona by VW California, que tindrà lloc aquest dissabte 5 de maig. Per primera vegada s’ha posat en marxa un programa d’entrenament en què els entrenadors de les seccions esportives, en aquest cas de la secció de natació, han preparat a socis no federats per a participar en una Travessa.

Han estat 40 els socis que s’han sumat a aquest programa que es va iniciar el 5 de febrer i que culminarà amb la participació a la Marnaton de Barcelona, on hi participaran als 4k o als 12k. Gràcies als coneixements i les tècniques dels entrenadors de natació -que formen els esportistes que participen en campionats estatals i internacionals de natació, així com en competicions en aigües obertes- s’han pogut entrenar per a afrontar aquest repte per a ells.

“Després d’aquests tres mesos, tots els participants han millorat moltíssim; tant els més experimentats com els que no, han guanyar sobretot resistència alhora que velocitat”, valora Alicia Rodríguez, una de les entrenadores i responsable del programa ‘Entrena’t per la Travessa’. Només, però, la meitat dels participants afrontaran la Travessa d’aquest cap de setmana, ja que alguns s’han entrenat de cara a d’altres competicions d’aigües obertes.

El Programa, de 13 setmanes de preparació, ha constat de 2 entrenaments d’una hora a la setmana dirigit, a més a més d’una pauta d’entrenament setmanal (entrenament no dirigit), pauta d’exercicis per a prevenir lesions i potenciar la musculatura implicada, i sortides al mar, que han estat clau per a poder posar en pràctica tot l’aprés en piscina.

Degut a l’èxit d’aquesta primera edició de l’Entrena’t per la Travessa, el Club reeditem el programa, amb un treball de 8 setmanes i amb un nou objectiu: la Marnaton de Sant Feliu de Guixols que tindrà lloc el 30 de juny.