“Damunt del podi penses que tot l’esforç ha tingut una recompensa”

Regina Casino, nedadora d’artística júnior del Club Natació Granollers

Edat?
15

Vius a…
Cardedeu

Estudis?
Estudio 4t d’ESO (IES Blume)

Has tingut una molta bona entrada a la categoria júnior, formant part de la preselecció de l’equip espanyol
Aquests últims mesos he treballat molt per ser-hi, i estic molt contenta d’haver aconseguit anar a la primera concentració. 

I véns d’una categoria infantil, que vas acabar amb un doble bronze al Mundial i un doble or a la Copa Comen…
Vaig estar tot un estiu concentrada per participar en aquestes competicions. Un cop ets damunt el podi, penses tot el que has hagut de fer per ser-hi, i que tot l’esforç que has dedicat ha tingut una recompensa. És una de les millors sensacions que he viscut fins ara. 

Com vas conèixer la natació artística?
Jo de petita feia natació, i mentre jo entrenava veia un equip de natació artística que també. La meva millor amiga hi era en aquell equip, i un bon dia em va dir que anés amb ella a provar. I des d’aquell dia fins ara que practico aquest esport.

– I des de quan la practiques?
Aquesta temporada és la novena.

Recordes la teva primera competició?
– La meva primera competició va ser el Campionat de Catalunya de rutines combinades Benjamí. El campionat es va realitzar a les piscines Picornell de Barcelona, jo feia nivell 1, només portava 1 any fent sincro. No anàvem molt preparades. Recordo que estava molt nerviosa però en el moment de llançar-me a l’aigua vaig oblidar el que passava. Quan van dir les puntuacions vam saber que érem terceres, cap de nosaltres ens ho crèiem.

Quina és la modalitat en què et trobes més còmode competint?
– En combo, normalment és en la que em poso menys nerviosa. Sento que tinc menys pressió ja que no tot recau sobre mi.

Quina ha estat la teva trajectòria esportiva?
Jo vaig començar al CN Cardedeu, un club molt petit, vaig estar 5 anys, però tinc molt bons records, teníem molta il·lusió. Vam quedar 3ers, 2es i 1es respectivament a Benjamí 1,2 i 3. El primer any d’aleví al Campionat d’Espanya d’estiu vam passar a la final d’equips! I el segon any d’aleví vam anar al primer Campionat d’Espanya aleví promoció i vam quedar 2es en combo i 3es en equip. Quan havia de fer el salt de categoria (d’aleví a infantil) vaig marxar un any a Mataró i el següent a Granollers, on estic actualment. El meu primer any vam ser campiones en totes les competicions i vaig quedar 3a d’Espanya en duet lliure a l’estiu. Des de l’any passat estic becada a la Blume, va ser també una gran temporada on vam i vaig guanyar tots els campionats. Vaig participar a la Copa Comen i al 1er Mundial Infantil amb la Selecció Espanyola.

Què et passa pel cap abans de competir, durant i al final?
Abans de competir normalment penso en tot el que he fet abans del moment… penso en tot els entrenos, el temps dedicat, l’esforç, les correccions… Mentre competeixo penso en cada correcció que tinc, per tal de buscar la perfecció, i al final faig una reflexió de com ha anat: si estic contenta o si no i el perquè.

Quina és la teva preparació esportiva?
– Acabo les classes a les 12 i comencem  l’entrenament a les 12.15 i acabem entre les 14:30 i 15:00, depèn del dia. Per les tardes fem de 16:00-16.30 a 8.00 excepte el dilluns que tenim classe per la tarda i comencem l’entrenament a les 18.00. També fem físic i ballet. De físic fem dues sessions, normalment una hora al matí (12.15) dimarts  i una altre per la tarda (16.00) dijous. I de ballet fem tres sessions, una dilluns pel matí (12,15), una dimecres a la mateixa hora que el dilluns i una tercera dijous a les 7.00 del matí.

Com veuen els teus familiars i amics que hi dediquis tantes hores a aquest esport?
Creuen que es massa sacrifici i dedicació, però com em veuen feliç fent el que faig no els importa, volen el millor per a mi. I m’ajuden sempre que poden.

Com ho compagines amb els estudis?
Sóc una persona bastant organitzada, intento fer les coses quan me les demanen i en petites estones que tingui. Quan tinc exàmens importants estudio per les nits, després de l’entrenament.

– Consideres que els estudis és també part important que cal cuidar per compaginar amb l’esport de competició?
– Jo penso que sí,  apart de l’esport els estudis són bàsics. L’esport s’acaba en algun moment i per viure necessites uns estudis.

– Què t’agradaria estudiar?
– No ho tinc clar encara, però m’agraden les ciències.

– Estàs sacrificant moltes coses per la natació artística?
– No gaire, intento seguir vida normal, però, si que és cert que no puc fer el mateix que abans.

– Què t’està ensenyant aquest esport?
– M’ha ensenyat a treballar dur per aconseguir una objectius, a no tirar la tovallola, seguir endavant passi el que passi, la vida dona moltes voltes i mai saps el que pot passar. Com a persona m’ha fet créixer, sóc més responsable, organitzada, treballadora…

– El teu objectiu…
– Arribar el més lluny que pugui. Jo lluitaré per arribar el més lluny possible, però com tot, la sincro té un límit. No crec que pugui viure-hi, però si fos el cas seria molt feliç.

– Que li diries a totes les nenes que estan practicant la natació artística?
– Somieu, treballeu i lluiteu pels vostres somnis.

Descobreix les respostes, passant el cursor o dit per sobre les preguntes.

Gelatina o sense?

Per competir gelatina.

Banyador ideal?

Swarovski i lluentons, que brilli molt.

Molt o poc maquillada?

Bàsic

Figura que t’agrada fer?

Rio

Solo o duet?

Solo

Equip o combo?

Equip