“Aquest esport m’està ensenyant a saber organitzar-me i aprofitar el temps”

Carla Lorenzo, nedadora d’artística infantil

– Edat?
– 15

– Vius a…
– Llavaneres

– Estudis…
– Institut Joaquim Blume

– Primera participació internacional com a nedadora d’artística…
– Ha estat fa poc a Suècia, va ser molt divertit i en ho vam passar molt bé. També he vist que la sincro fora d’Espanya és diferent, segons com es puntua, com s’entrena, mètode de competició, etc.

– Quan va començar la teva afició per la natació artística?
– Jo quan tenia 7 anys estava veient la televisió i li vaig dir a la meva mare que m’agradava aquell esport. Al dia següent vaig fer les proves a una escola de Sant Cugat (l’Europa) i em va agradar molt. Les entrenadores d’allà em van dir que anés al CN Sabadell, CN Kallipolis o CN Granollers perquè tindrien un nivell més alt. Els meus pares van decidir anar al CNG, i vaig començar allà a competir a nivell d’Espanya. Ara estic a la Blume gràcies a una beca i estic molt contenta.

– Recordes la teva primera competició?
– La meva primera competició de Catalunya va ser a l’Europa, una escola de Sant Cugat; recordo que m’ho vaig passar super bé i vaig gaudir-ne molt. I el nivell de competicions a Espanya, ja canvia molt.

-En quina modalitat et sents més còmoda?
– Em sento més còmode quan faig duet, ja que amb la meva companya de duet em porto molt bé, tenim molta confiança, sempre intentem que surti bé i això és molt important ja que si no afectaria a la rutina.

– Quina és la teva preparació esportiva?
– La preparació que fem, per exemple, és anar al gym i fer preparació física o peses; també nedem uns quants kilòmetres al principi de temporada o alguns dies entre setmana per a recuperar la sensació de l’aigua.

– Com ho compagines amb els estudis i activitats socials?
– Al principi costa una mica compaginar els estudis i tot amb la natació artística ja que en aquest esport s’entrenen moltes hores i és molt dur. Ara em sé organitzar molt millor gràcies al temps i l’experiència.

– Què t’està ensenyant aquest esport?
– Aquest esport m’està ensenyant a aprofitar el temps i gaudir de molts moments. A saber organitzar-me el temps i que sempre pots trobar alguna estona per fer el que més t’agradi.