“Amb el temps vaig entendre la importància que té un bon porter per l’equip”

Bruno Delmàs, jugador de waterpolo infantil

– Edat?
– 14

– Vius a…
– Figaró Montmany

– Estudis…
– 2n ESO

– Enhorabona per la teva participació amb la selecció catalana al Campionat d’Espanya. Comha estat l’experiència?
– Ha estat molt xula, al principi amb molt nervis, però a mesura que anava passant el temps, anava gaudint més cada dia.

– Aquesta temporada estàs en el punt de mira de la FCN, participant en el programa de detecció de talents…
– No sabia quan arribaria el correu, o si arribaria, però quan el vaig rebre em vaig posar molt content. En el primer entrenament vaig entrenar a tope, no sabia que hi haurien tants entrenaments fins la selecció definitiva… i encara sortint d’una lesió, no em volia arriscar.

– Què hi ha més a la vista amb la selecció?
– El següent pas és al maig que m’avisaran si em bequen.

– Quan va començar la teva afició pel waterpolo?
– Als 7 anys vaig deixar el futbol i vaig començar amb el waterpolo perquè em semblava un esport curiós, i sense adonar-me ja porto 7 anys.

– Com vas anar a parar de porter?
– A benjamí B, tenia al Gerard Troyano d’entrenador i un dia ens va fer unes proves de cames, i vaig ser el que més va aguantar i em va dir de ser-ho. Al principi no m’agradava gens, fins el punt de voler-ho deixar, perquè m’avorria a la porteria perquè no marcavagols, però amb el temps em va començar a agradar perquè començava a entendre l’ important que era un bonporter per l’equip.

– Com recordes la primera competició?
– Va ser un torneig de Lloret en el que vam quedar tercers. Tot i ser amistós estava molt nerviós, noho recordo molt bé però sé que em vaig posar molt content.

– Quina competició o partit recordes amb més satisfacció?
– Fa 2 anys vaig anar a la Christmas Cup, on vam jugar un partit contra l’Askartxa, va ser un partit d’infart en el que anàvem empat tota l’estona; al final vam guanyar per un gol que vaig marcar al final, el recordo amb satisfacció perquè vaig jugar molt bé.

– La teva preparació…
– Jo intento esforçar-me a cada entreno per millorar, i no perdre’m cap. Sempre intento entrenar el màxim possible. En ser porter, els meus entrenaments són bastant diferent, faig més cames, faig exercicis a la    porteria…

– Quin és el teu objectiu… fins a on t’agradaria arribar en el món del waterpolo?
– El meu objectiu a curt termini és entrar amb beca al CAR, i el meu  objectiu a llarg termino és, como jo crec que el de tot jugador de waterpolo, arribar a la selecció espanyola.

Jugar, matí o tarda?

Matí

Amb casquet o sense?
Entrenaments, sense. Partits, amb.
Piscina coberta o descoberta?

Descoberta, tot i que a l’hivern faci fred.

El teu ídol?

Dani López Pinedo, porter de la selecció que aquest és el seu últim any