Saps que no és tant important el temps com el tipus d’entrenament per aconseguir el teu objectiu? Per tant, podem començar a fer realitat els nostres propòsits, sense la necessitat de realitzar més hores al gimnàs, ni torturar la nostra ment per no dedicar-hi més temps entrenant. Com? Amb un entrenament més metabòlic!

Què és un entrenament metabòlic?

És aquell tipus d’entrenament que eleva temporalment la taxa o ritme metabòlic per tal d’augmentar el consum calòric i afavorir la pèrdua de greix. Perquè un entrenament es consideri metabòlic ha de generar l’efecte EPOC, és a dir, l’efecte de consum d’oxigen post-exercici. El consum calòric derivat de la recuperació del mateix entrenament pot arribar fins a un 10 % de la nostra taxa metabòlica i perllongar-se de 24h a 72 h, en funció de la naturalesa de l’exercici, així com de les intensitats.

Per tant, si el teu entrenament està més focalitzat en la reducció de greixos i millorar la teva composició corporal, potser t’has de plantejar fer un entrenament més metabòlic. I si, a més a més, la teva realitat laboral i familiar no et permet dedicar-hi temps a anar al gimnàs i vols començar amb temps per veure’t guapo/a a l’estiu, el millor és plantejar-se aquest tipus d’entrenament metabòlic.

Quines opcions d’entrenament metabòlic són les més habituals?

Podem parlar de tres tipus:

  • HIIT (High Intensity Interval Training). És un dels principals exemples d’entrenament metabòlic. La clau és combinar períodes de màxim esforç o d’altes intensitats amb períodes de descans o recuperació.
  • FULL BODY. És un entrenament que engloba tota la musculatura del cos mitjançant exercicis més globals i funcionals, amb càrrega afegida o auto càrrega (el pes del teu cos) que t’ajudaran a augmentar l’activació muscular així com el desgast calòric, per tant, és metabòlic.
  • FORÇA. Un entrenament de força amb càrregues altes i controlant el temps de descans t’ajudarà a augmentar el teu ritme metabòlic basal fins a un 9 %. Sabies quant augmenta el teu metabolisme basal amb un exercici aeròbic? Ens referim a caminar períodes més llargs de temps o a una sessió aeròbica moderada… doncs només augmenta fins a un 3 %. Aquestes dades trenquen els mites del cardio per reduir greixos. És moment de canviar el xip i començar a incloure entrenament de força progressant les càrregues en la nostra rutina setmanal.

Així doncs, tant si ets principiant com avançat en la pràctica d’activitat física t’animem a incloure a la teva rutina setmanal l’entrenament metabòlic, mitjançant la pràctica del Crosshiit. Amb només 45  minuts, aquest entrenament metabòlic d’alta intensitat combina el treball cardiovascular de tipus hiit, treball de força amb exercicis funcionals i de crosstraining, i treball en suspensió utilitzant el tirant TRX. A més, ara amb les següents novetats:

  • Continuïtat: entrenaments actius tota la temporada
  • Nivells: 2 nivells; iniciació i avançat.
  • Mesura de la progressió: mitjançant controls mensuals mesurarem el % de greix i el pes muscular
  • Test de força: bimensualment es realitzarà un test de força per valorar la millora tant de força com a nivell cardiovascular
  • Disponibilitat: oferim 10 entrenaments a la setmana en diferents franjes horàries.
  • Doble sessió setmanal: podeu gaudir de 2 sessions a la setmana