La recomanació de fer exercici cardiovascular a intensitat moderada-baixa i de llarga durada per “cremar” greixos és massa simple i breu. Per al tècnic del Club Natació Granollers, Víctor Roade, cal deixar una cosa molt clara: “Cremar greix a través de l’entrenament no ha de comportar necessàriament una pèrdua de pes, si es consumeixen més calories de les que es gasten”.

A partir d’aquí, Roade exposa els tres conceptes més importants que cal tenir present, per a poder cremar greix:

  1. La zona FatMax: No és ni el HIIT, ni els famosos metabòlics de crosstraining. La intensitat a la qual és cremarà més greix fent exercici és al 40-65% del teu volum màxim d’oxigen. Cal tenir en compte, però, que la zona FatMax de les dones serà a una intensitat més alta que la dels homes, és a dir, al 50-65%. Aquest concepte, no obstant, és molt més complex, ja que dependrà de diversos factors (edat, obesitat, estar entrenat, cicle menstrual…), així com la progressió (imaginem, per exemple que el teu 50% corrent és de 8km/h… després de dos mesos probablement el km/h haurà pujat).
  2. Hi ha més d’un camí: És a dir, hi ha altres entrenaments que ajudaran a la crema de greixos. Un dels més importants és l’entrenament intervalat (no confondre amb el HIIT, encara que l’engloba), que millorarà els nostres mitocondris (les fàbriques d’energia del nostre cos) i per tant podrem consumir molt més greix.
  3. Crema tot el que puguis: Per desgràcia, el greix són reserves d’energia i no es consumeix a si mateixa. Cremaràs tanta energia com músculs tinguis al cos, per tant, una de les millors formes de perdre greix (si no la millor) és l’entrenament de força. Com més massa muscular tinguis, més alt serà el teu consum tant al dia a dia, com a l’hora d’entrenar.

Per a Roade, la clau per treure’t aquest greix de sobre és fer un entrenament mixt de força i resistència, acompanyat d’una bona alimentació.