50 anys va celebrar la gimnàstica artística del Club Natació Granollers, amb un Festival ple de llums, música, acrobàcies i sobretot història, que va tenir lloc el passat divendres 20 de maig al Pavelló Municipal d’Esports ‘El Parquet’, que va aglutinar el present, el passat i el futur. I és els 135 esportistes de la secció van fer una demostració de què la gimnàstica segueix viva, fent les delícies dels espectadors que van omplir la graderia i entre els quals s’hi trobaven els exgimastes internacionals del CNG Pablo Ibañez, Patricia Suárez, Juani Calvo, Gladis Pujol, Mariona Ros o Lluna Casanovas, així com l’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, i regidor d’esports, Álvaro Ferrer.

L’espectacle, on hi van participar conjuntament els esportistes d’artística masculina i femenina amb els aparells propis de cada modalitat (barra, paral·leles, poltre…), va finalitzar amb un dels moments més emotius: el reconeixement als gimnastes que aquest any han decidit posar fi a la seva trajectòria esportiva. D’aquesta manera es va acomiadar a Helena Lucas, Ona Perxachs, Marina Esteban, Andrea Villarroya, Carlota Garcia, Joana Sarrate, Max Pedrola, Abel Samper i Alejandro González, a més a més de Berta Pujadas que, tot i que serà sent del CNG, has estat becada per estudiar i entrenar als Estats Units.

Una vetllada carregada d’emoció i que va ser un molt bon moment per a recordar la història de la gimnàstica, que va néixer el 1972 amb la inauguració del primer gimnàs (on actualment se situa la sala de fitness), tenint com a primer entrenador a Lluís Martínez. Destaca, de la història de la secció, moments dolços com la participació de l’Aurora Morata als Jocs Olímpics de Moscou’80 o la de Gervasio Deferr amb l’or en salt de poltre a Sydney 2000, la inauguració de l’actual sala de gimnàstica al 2010 i que havia estat traslladat provisionalment a Roca Umbert durant les obres… i alguns moments tristos com la guspira que va incendiar el gimnàs l’any 1994. Sempre, però, superant tots els obstacles per apostar fermament per aquest esport olímpic, tot formant esportistes i promocionant la gimnàstica arreu.