La sala polivalent del gimnàs d’Aurora Morata es va convertir ahir dimarts 29 de desembre en un plató de televisió, per a retransmetre en directe l’Assemblea General Ordinària del Club Natació Granollers als socis i sòcies que, des de casa, van seguir la reunió, podent exercir el seu dret de participació en aquest acte anual en què la Junta Directiva rendeix comptes. Una reunió que es va fer online, degut a la situació epidemiològica, i que es va realitzar amb el suport l’empresa Beta-Disc, que va garantir la connectivitat així com les votacions i el recompte de vot, tot emetent un certificat amb garantia AENOR ISO 25000​.

I els socis i sòcies que van estar presents de manera virtual, van poder seguir aquesta Assemblea atípica però que es va desenvolupar de manera fluida i sense cap incident, podent tenir veu i vot, com en qualsevol de les assemblees presencials. I així ho van fer, mostrant el màxim suport a la gestió realitzada aquesta temporada 2019-2020 marcada per la covid, després d’aprovar per més del 90% dels vots a favor el resultat de l’exercici, el nou pressupost 2020-2021, així com la memòria esportiva i social.

D’aquesta manera, la memòria es va aprovar amb el 100% dels vots a favor. Una temporada esportiva marcada per l’aturada dels entrenaments i competicions, mantenint, però, el projecte esportiu i els objectius proposats a inici de campanya. La covid també va afectar a l’àmbit social, que va obligar el Club a reinventar-se per a seguir promovent l’activitat física i esportiva entre els seus associats, amb classes online, propostes d’activitat a l’aire lliure…

Pel que fa al resultat de l’exercici, es va aprovar amb un 97% dels vots a favor. Un resultat que reflexa la situació pre-covid; el període d’estat d’alarma on es va notar la caiguda d’ingressos, majoritàriament per prestació de serveis i per la davallada de socis; i la fase de post-estat d’alarma, on fins al 31 d’agost (data que conclou l’exercici fiscal) es van registrar unes pèrdues de més de 170.000 euros, essent les pèrdues acumulades de l’1 de setembre de 2019 a 31 d’agost de 2020 d’uns 136.400 euros.

Recolzament màxim, per altra banda, al pressupost 2020-21, aprovat pel 100% dels vots a favor, plantejat amb els objectius de mantenir el projecte esportiu i social, desenvolupar el Pla Director i assegurar la viabilitat del Club. Per aconseguir-ho es formulen, entre d’altres, accions de captació per recuperar socis i abonats, creació i explotació de nous serveis (com la cafeteria), contenció de la massa salarial, pla de xoc amb proveïdors… tot preveient un 25% de davallada d’ingressos respecte el pressupost de l’any anterior que, per tal d’aconseguir un nou equilibri pressupostari, s’aplicarà una reducció del 25% de despeses.

Un dels punts a exposició també van ser les tres propostes de la Junta Directiva que va presentar al soci per a decidís què fer amb: el benefici obtingut durant el confinament de 13.550,38 euros, essent el 94% dels vots a favor de destinar-ho a ajudar l’entitat davant d’altres opcions com repartir-ho entre els socis; com actuar amb les quotes en cas d’un altre confinament, essent un 97% dels vots a favor de continuar girant-les; així com també es va aprovar amb un 88% dels vots a favor presentar una modificació estatutària per a la creació d’una quota especial per aquells que han fet costat al Club durant tot període de pandèmia.

Durant la reunió també es va ratificar la incorporació d’Irene Guerrero com a nova vocal de Junta Directiva, així com també es va ratificar el càrrec del Defensor del Soci i del Consell d’Honor, dos òrgans recollits pels Estatuts. Aquesta última figura, que també compta amb una Junta, va perdre un dels seus membre per culpa de la pandèmia, pel què es va fer un minut de silenci en record de Ramon Amat, així com per a tots els socis i sòcies que malauradament ens han deixat degut al virus.

“Pensàvem que teníem per endavant un any il·lusionant, ple de reptes esportius i que culminaria amb el tret de sortida executiu del Pla Director i ens hem trobat amb l’any més difícil segurament que hem viscut mai.  Doncs no és tant sols una crisi econòmica, esportiva o de instal·lacions, sinó que estem davant d’una crisi socioeconòmica que ha afectat a tothom.  Una crisi que ens ha obligat i obligarà a prendre decisions dures i segurament difícil d’explicar amb tal de garantir la viabilitat del club, el seu projecte socioesportiu i l’estabilitat dels treballadors.  Un repte, però, que no ens ha d’espantar, ans al contrari, ens ha d’encoratjar a afrontar-lo amb ganes i il·lusió tots plegats.  Pensem fermament que és en la unió de tots els que conformem el club, aportant idees en positiu  amb educació i respecte, que ens farà més forts.  Aquesta Assemblea, malgrat ens hagués agradat que fos més nombrosa, com totes, serveix, amb el seu recolzament a les propostes, com a punt de partida per encarar aquesta nova temporada”, valora el president del Club, Eduard Escandell.