La natació és una activitat física recomanada pels seus beneficis, sobretot saludables, sent una molt bona alternativa, a més a més, per incloure a la teva rutina del entrenament minuts d’exercici cardiovascular sense impacte per a les teves articulacions.

Es tracta d’un esport cíclic, que activa tota la musculatura del cos en els seus moviments. Incloent 40 minuts de natació a la teva rutina, guanyaràs rang de mobilitat, capacitat respiratòria combatent malalties com l’asma, augmentaràs la despesa calòrica, i en ser un exercici aeròbic i d’intensitat baixa, t’ajuda a baixar els nivells de colesterol en sang. Endemés, l’acció de nedar produeix que el cos es relaxi, alliberant, així, tensions… i com tota activitat física, s’alliberen endorfines que potencien una actitud positiva i sensació de benestar.

A nivell esportiu, si et marques un repte com una travessa, triatló, swimrun, etc. la natació s’ha d’entrenar de forma constant, mínim una hora per sessió, i en total 3 o 4 hores a la setmana, sempre i quan competeixis de forma amateur. La tècnica la pots millorar diàriament; recorda que sempre hi ha sensacions i moviments que es poden treballar per fer-los més eficients.

Al Club Natació Granollers, va néixer fa un any el CNG Swimming Team, un grup amateur de nedadors i nedadores que, entrenats per professionals del Club, preparen travesses en mar obert, en sessions d’una hora, dos dies per setmana. “Les millores al llarg de la temporada són significatives, i la motivació augmenta al entrenar en grup”, valora la responsable del CNG Swimming Team, Alicia Rodríguez. I fent balanç d’aquest primer any, destaca els bons resultats que van obtenir durant el final de la temporada passada, entre ells, la participació de Josep Sanchez, que va obtenir un 2n lloc de categoria absoluta a la Copa Swim Costa Brava, de Swim No Limits (2,5k); les primeres posicions en les respectives categoria obtingudes per Quim Clapera i Quim Anfuns a la Marnaton de Formentera en la distància de 4k. La mateixa entrenadora, Alicia Rodríguez, també va obtenir un 3r lloc en la seva categoria a la Marnaton de Sant Feliu de Guíxols en la distància de 6k.

Gairebé una cinquantena de participants, de diferents edats i amb diferents fites personals, s’han endinsat aquest any a formar part d’aquest equip de natació, del que Rodríguez se’ns sent més que satisfeta del rendiment de tots ells.