Avui dimarts 13 de juliol, a la zona exterior del Club Natació Granollers, s’ha presentat la tercera edició de la cursa solidària CNG4Camins que recupera el format presencial, pel proper 28 de novembre de 2021. Una cursa de perfil exigent, que tornarà a transcórrer per camins i corriols dels municipis de Granollers, La Roca del Vallès i Vilanova del Vallès, i que seguirà tenint el caràcter solidari d’anteriors edicions, enguany, a favor de la Fundació Vallès Oriental.

Es tracta d’una cursa de tipus trail, que constarà de dos recorreguts: de 6km, amb 94 metres de desnivell, assequible pels que s’inicien en el món del running i pels de cursa de muntanya; i de 13km, amb més dificultat tècnica comptant amb 236 metres de desnivell. Amb sortida i arribada al pavelló de Can Bassa, i estrenant el nou espai descobert del pavelló, la cursa estarà dotada de totes les mesures sanitàries que es prevegin el moment de la celebració de la mateixa, entre les que ara es contempla la sortida per calaixos, ús de la mascareta excepte durant la carrera, desinfecció i gels hidroalcohòlics… En ambdues distàncies, hi haurà premis a les categories d’absolut femení i masculí, promeses (menors de 18 anys) i la persona de major edat.

Les inscripcions ja estan obertes, coincidint amb la presentació pública de la cursa. Per la de 6km, el preu de la inscripció anticipada (abans de l’1 d’octubre) és de 13€ (12€ per socis del Club), i a partir del 21 de novembre és de 14,50€. Per la de 13km, l’anticipada és de 18€ (17€ per socis del Club) i de 19,50€ la tarifa regular. La data màxima d’inscripció és  el 25 de novembre a través de https://cngranollers.org/4camins/ i inclou: samarreta amb bossa de corredor, avituallaments en cursa i arribada, dorsal amb xip, sistema de cronometratge, classificacions i servei de guarda roba. Els dorsals es podran recollir dissabte 27 novembre de 17h a 20h al Club Natació Granollers; i diumenge 28 de 8:30h a 10h al Pavelló de Can Bassa.

Degut a l’envergadura de la cursa, és necessària la col·laboració d’un centenar de voluntaris, per al lliurament de dorsals, control de recorreguts, avituallament… Des del Club es fa una crida a inscriure’s com a voluntari, a través de la pàgina web de la cursa: https://cngranollers.org/4camins/voluntaris/

Els fons recaptats en aquesta cursa aniran a la Fundació Vallès Oriental (FVO) -entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat potenciar la qualitat de vida i la defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies- que pretén destinar-los a crear un nou equip de natació inclusiva amb l’objectiu de poder competir en els Special Olympics de Catalunya. Hi ha 33 membres de la FVO interessats en formar part d’aquest nou equip, entre ells Montse Avila i Nuria López que, durant la presentació, han expressat la seva voluntat de tirar endavant aquest equip de natació, deixant palès els beneficis que aporta per a la salut la pràctica d’aquesta disciplina, que ja practiquen de manera lúdica i educativa al centre de la FVO.

“Aquesta cursa passa pel costat de casa nostra… i quan una institució emblemàtica de Granollers com és el CNG ens presenta aquesta proposta, ens vam engrescar amb el projecte i ens hi hem llançat de ple”, ha comentat aquest matí a la presentació el director general de la FVO, Rafael Arderiu, acompanyat de la directora en cap de l’àrea de Relacions Institucionals i Nous Projectes, Sonia Garcia. Ambdós han expressat el seu agraïment al CNG per aquesta iniciativa que ajudarà a la creació de l’equip inclusiu de natació, tot avançant que es farà el possible per col·laborar amb la cursa, sigui amb el voluntariat sigui ajudant a la difusió o participant com a corredors en alguns trams de la cursa.

A l’acte també hi ha assistit el president del Club, Eduard Escandell, i el vicepresident, Joan Rueda, a més a més la directora de la cursa, Vanessa Rodríguez, el responsable del CNG Running Team Javier Ortega, i el director executiu de l’entitat, Jordi Mas, que ha aprofitat per recordar que la missió del CNG és el foment de l’esport i l’estil de vida saludable i que com a club de la ciutat també treballa per la ciutat. En aquest sentit, la cursa aplega aquests objectius i neix amb un ferm compromís social amb el territori que permet, a més a més, la dinamització dels barris, com el de Can Bassa, a més a més de promoure la participació ciutadana en aquesta cursa de caràcter popular. Una prova que en la primera edició va aplegar més de 300 corredors i que després de l’edició virtual del 2019 a causa de la pandèmia, espera aquest 2020 superar el nombre de participants d’una cursa que va superar expectatives ja en el seu primer any.