És sabut que la pràctica esportiva contribueix beneficiosament a la salut de les persones, a tots els nivells, tant físic, com mental, emocional…. i a més a més enforteix el sistema immunològic, tant necessari reforçar en situacions com que seguim vivint.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana realitzar almenys entre 150 i 300 minuts d’activitat aeròbica moderada a la setmana per a tots els adults, incorporant, a partir dels 65 anys, activitats físiques que donin prioritat a l’equilibri i la coordinació, així com a l’enfortiment muscular. Per als nens i adolescents, seria necessari una mitjana de 60 minuts d’activitat física aeròbica moderada al dia. A més a més, l’OMS posa el focus també en les dones embarassades i en puerperi, així com en les que tenen afectacions cròniques o discapacitat, considerant que poden beneficiar-se d’incrementar l’activitat física per tal de reduir els hàbits sedentaris.

En la línia d’aquesta directriu, el Club Natació Granollers compta amb un complert programa d’activitats i serveis, amb una oferta adaptada a tots els col·lectius de la població: des d’activitats dirigides en sec i en aigua per a adolescents, adults i sèniors; activitats per a infants com cursets de natació; programes per a embarassades i post-part, de rendiment, de recuperació funcional… El fet de realitzar exercici en un club esportiu, a més a més, permet fer salut de manera controlada i segura, amb la garantia de què els professionals guiaran en tot el procés per a motivar, fer de l’esport una rutina saludable i que es tregui el màxim benefici d’aquesta pràctica.

No hi ha dubte, doncs, que el millor regal que es pot fer un mateix i als demés és la salut. I no només per aquestes festes, sinó per cada dia. I cal recorda que tota activitat compta, així que caldria mirar d’integrar-la a la feina, als desplaçaments (a peu, en bicicleta…), a les tasques quotidianes i domèstiques…