Les mesures adoptades per a participar a la V Marató d’Estalvi Energètic, impulsada per l’empresa L’Origen a través del projecte RE-M (Redueix Energia – Millora), han aconseguit que el Club Natació Granollers redueixi el seu consum energètic en més d’un 30% durant aquest mes de febrer. Un estalvi que, com tots els participants en aquesta iniciativa, recaurà al finançament d’un projecte de pobresa energètica. El CNG estudia ara l’acció que durà a terme per donar resposta a l’emergència climàtica a Granollers.

Instal·lació de detectors de presència, protocol d’encesa i apagada de llums per zones, col·locació de làmpades de treball individuals a les oficines… per a reduir la despesa lumínica. Ajust dels cabals de l’aigua a dutxes, aixetes i cisternes, així com instal·lació de temporitzadors per a desconnectar les fonts per la nit… per a disminuir la despesa de l’aigua.  Apagat dels equips i maquinària electrònica quan no s’utilitza, controls dels sistemes de climatització a temperatures de confort… pel que fa al control de l’electricitat. O accions de conscienciació per a treballadors, socis i esportistes per a la reducció del temps a les dutxes, l’ús responsable dels wàters i aixetes… Propostes totes elles fruit d’un procés participatiu de socis i treballadors i que, convertides en accions, han permès reduir el consum d’aigua més d’un 30% i un 3% en de la llum.

Unes accions que, vist el resultat tan positiu, es mantindran i inclús s’aniran ampliant per aconseguir que l’estalvi energètic vagi augmentant mes rere mes, per tal de contribuir a la disminució de la petjada ecològica. Tanmateix, es treballarà per aconseguir que reduir el consum de gas, el que permetrà, a més a més, atacar els nivells de CO2 i aconseguir fer del CNG un centre més sostenible, a la vegada que responsable amb l’entorn.

Aquesta és la primera vegada que el Club Natació Granollers participa a la Marató d’Estalvi Energètic, que té com a voluntat la de conscienciar sobre la pobresa energètica, així com incidir sobre el canvi climàtic. Una iniciativa en la que hi ha participat un centenar d’instal·lacions tant de titularitat pública com privada (escoles, museus, instal·lacions esportives, etc…) de tot Catalunya, entre elles 5 de Granollers, on el CNG s’ha unit a aquesta campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia. Una participació amb la que s’ha donat el tret de sortida al CNGreen, el projecte d’estalvi i eficiència energètica del CNG, amb el què vol augmentar la proporció del consum d’energies renovables, millorar l’eficiència energètica del Club, reduir l’impacte ambiental negatiu per soci, adoptar pràctiques sostenibles, entre d’altres, per arribar a ser un club més verd.