Dijous 5 de març, Dia Mundial de l’Eficiència Energètica, presentat l’acord de col·laboració CNG – Estabanell Energia

El Club Natació Granollers i Estabanell Energia han  arribat a un acord de col·laboració per a impulsar un projecte d’eficiència que suposarà un canvi de model energètic al Club. I és que, en una aposta per l’ús racional de les energies i el medi ambient, CNG i Estabanell Energia han unit  esforços amb l’objectiu de reduir les emissions i aconseguir l’estalvi energètic, apartant l’hidrocarbur (no és renovable i emet CO2) i oferint energia d’electricitat d’origen 100% renovable, entre d’altres mesures, en un projecte pioner a Catalunya en el sí d’una instal·lació esportiva.

A través de 12 accions específiques, es preveu que en els propers 7 anys, el CNG aconsegueixi arribar a un 50% d’estalvi d’energia que vindrà acompanyat d’una reducció equivalent a 178 tones de petroli l’any (1.120 barrils o més d’1,5 milions de km en cotxe), que generarien al voltant de 508 tones de CO2 / any. Aquesta reducció d’emissions suposa la mateixa quantitat de CO2 que retenen més de 1.000 arbres cada any. Tot això s’aconseguirà sense modificar les condicions de confort en els edificis. En total, les emissions de CO2 que es reduiran en set anys seran de 1.050 tones, 150 tones a l’any, com a conseqüència de la reducció en un 70% del consum de gas natural.

D’aquesta manera, es treballarà per a la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i per disminuir la petjada de carboni de cada soci. Concretament, cada usuari veurà reduïda la seva petjada en més de 84 kg d’emissions de gasos d’efecte hivernacle.

 

Les primeres intervencions, abans de l’estiu

Les actuacions per aconseguir arribar a aquest objectiu i que es tenen previst portar a terme  portar a terme abans de l’estiu són:

  • Instal·lació de màquina de Climatització de levitació electromagnètica a la sala de Fitness.
  • Substitució de la il·luminació de la sala de Fitness a tecnologia LED
  • Modificació dels circuits a la sala de màquines per optimització de la màquina de trigeneració i de les calderes de condensació
  • Nou acumulador estratificat a la sala tècnica de manteniment
  • Substitució a il·luminació LED de la piscina 4 (exterior)
  • Instal·lació de sistema per l’escalfament de la piscina exterior 5 (25 m)
  • Noves torres d’il·luminació amb tecnologia LED a la piscina exterior 5 (25 m)

El projecte inclou una auditoria energètica prèvia orientada a millorar l’eficiència aprofitant els recursos naturals i renovables que ja existeixen a les instal·lacions, com és la màquina de trigeneració, calderes de condensació o la recuperació de calor de l’aire.

La sensibilitat i conscienciació amb la situació d’emergència climàtica actual, porta al Club Natació Granollers a implantar aquest tipus d’accions per a la preservació de medi ambient i el respecte per l’entorn, amb un projecte que aportarà tanmateix avantatges socials, mediambientals, econòmiques i energètiques al Club i que, gràcies a la col·laboració d’Estabanell Energia, convertiran al CNG en un centre -amb instal·lacions de titularitat pública, tot i que gestió privada- punter a Espanya i únic a Catalunya.

Una col·laboració que el CNG l’emmarca en el CNGreen, un projecte d’estalvi i eficiència energètica iniciat el 2019 i amb el què vol augmentar la proporció del consum d’energies renovables, millorar l’eficiència energètica del Club, reduir l’impacte ambiental negatiu per soci, adoptar pràctiques sostenibles, entre d’altres.