La donació de sang és un acte solidari i de participació ciutadana, que per al donant només és un moment i per a molts malalts pot suposar la vida. Amb la voluntat de col·laborar amb el Banc de Sang i Teixits, per assegurar que tots els malalts tinguin sang quan la necessitin, el Club Natació Granollers torna a acollir la campanya de donació de sang, essent el 14è any que l’organitza a les seves instal·lacions. Una col·lecta oberta a tothom (socis i no socis) i que enguany tindrà lloc dimarts 13 de febrer, a la sala polivalent (primera planta), de 17.30h a 21.30h.

Poden ser donants totes les persones majors de 18 anys, que tinguin un pes superior a 50 quilos. A diferència del què passa quan una persona es fa una anàlisi de sang, quan es realitza una donació no cal estar en dejú. Els homes poden donar sang quatre vegades l’any, mentre que les dones tres, amb un interval de dos mesos entre una i altra donació.

És important tenir en compte que com que la col·lecta es realitza en un centre esportiu, no es podrà donar sang abans de fer exercici físic i si es dóna sang després de fer esport (preferiblement d‘intensitat baixa o moderada), caldrà fer un repòs d’uns 30 minuts i estar ben hidratats.

El Club Natació Granollers  fa una crida a la col·laboració en aquesta campanya a càrrec del Banc de Sang i Teixits, que cada any realitza més de 4.000 col·lectes per poder donar assistència a tots els hospitals i clíniques de Catalunya per a atendre els seus malalts, ja que la majoria d’intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions.

Cada donant, a més a més, rebrà una invitació per a fer ús de les instal·lacions del Club Natació Granollers.