Aquesta setmana s’ha donat el tret de sortida al primer Certificat de Professionalitat de Socorrisme en Instal·lacions Aquàtiques impulsat pel Club Natació Granollers i l’escola Dinàmics a Granollers.

Ambdues entitats van signar l’any passat un conveni de col·laboració per donar resposta a la necessitat de qualificar professionals de l’esport. I amb aquest curs de socorrisme aquàtic, es contribuirà a cobrir la gran demanda de socorristes que hi ha a la comarca, professió que només es pot exercir amb una titulació oficial.

Eduard Escandell, president del CNG: Sempre hem entès de la importància del capital humà en la nostra organització, i des d’aquesta importància, la formació com a l’eina principal per a transmetre tot el valor i coneixement cap als nostres tècnics i d’aquests cap als usuaris i socis de les instalacions del CNG.  Entenem la formació com un fet de qualitat i qui millor que DINÀMICS per anar de la mà en aquest camí.  En concret, en el curs que comencem, és una professió molt demandada i que, amb les darreres modificacions legislatives, caldrà una preparació molt específica com la que oferta DINÀMICS, tenint la certesa i garantia de que aquesta formació serà de qualitat, i permetrà formar professionals tant per a les nostres instalacions com per a les d’arreu del territori català. Voldria, també, agrair la confiança que ha dispositat DINÀMICS en el club CNG, per tirar endavant aquest programa formatiu tant necessari.

Gorka Insausti, president de Dinàmics, comenta: “Amb aquest curs de socorrisme, tenim l’oportunitat de fomentar la inserció laboral de col·lectius de joves i esportistes, que es podran formar en unes instal·lacions immillorables com són les del CNG, en una ubicació molt accessible des de qualsevol punt de la comarca. Alhora, podrem donar resposta a entitats i empreses vallesanes que necessiten professionals acreditats. A Dinàmics, tenim un compromís amb l’ensenyament de qualitat, i treballem per fomentar la qualificació de persones en l’àmbit de l’esport, el lleure i la salut amb diversos cursos a la comarca del Vallès Oriental, ja siguim de socorrisme, educació en el lleure o primers auxilis, entre d’altres.”

El curs de socorrisme aquàtic té una durada de 3 mesos aproximadament, i un cop finalitzada la part lectiva els alumnes realitzaran pràctiques durant el maig, de manera que podran treballar en la campanya d’estiu.