La directora esportiva de la secció de gimnàstica artística masculina i femenina, i també entrenadora del Club Natació Granollers, Aurora Morata, va rebre la Medalla de la Ciutat 2019 en reconeixement a la seva tasca i dedicació a la gimnàstica artística, fent créixer i impulsant aquest esport a la ciutat en els darrers 40 anys que ha estat vinculada al CNG. Va ser en el marc de l’acte que va tenir lloc el passat 20 de desembre a l’emblemàtica Sala Tarafa, que l’Ajuntament de Granollers, a proposta de la Junta de Portaveus, va reconèixer Morata, juntament amb Mamadou Aliou Sylla, a títol pòstum, pel seu activisme social a favor dels drets humans exercit primer al seu país, el Senegal, i posteriorment, a Granollers.

Amb aquesta distinció també es va voler reconèixer la trajectòria esportiva de l’Aurora, que va tenir el seu punt més àlgid als Jocs Olímpics de Moscou, on va assolir la 25a posició i va contribuir a què la gimnàstica espanyola obtingués la millor classificació de la història fins aleshores. Un any abans, a més a més, va ser campiona d’Espanya i va obtenir la medalla d’or als Jocs de la Mediterrània d’Split, entre els resultats més destacats del seu llarg palmarès. Per la seva passió i dedicació, el Club li va dedicar l’any passat la sala de gimnàstica artística, batejant-la amb el seu nom i cognom, en el seu honor.

Amb un emotiu discurs, Aurora va agrair aquest reconeixement que “m’honora, m’emociona i em fa feliç”, va dir, perquè “la gimnàstica m’ho ha donat tot en aquesta vida i ha format, sense cap dubte, a la persona que veieu i que soc en aquests moments”. Durant el seu parlament va recordar el seu entrenador Jaume Miró, que li va transmetre tota la passió per aquest esport, i a l’entrenador Lluís Martínez, que va iniciar la gimnàstica a Granollers. Va també tenir paraules d’agraïment per a tots i cada un dels entrenadors, gimnastes i pares i mares que “amb la seva professionalitat,  il·lusió i  suport han fet gran la secció de gimnàstica del Club Natació Granollers”, així com a la seva família que “heu estat el veritable motor de la meva vida, amb la vostra força, sé que he sigut imparable”, especialment al seu company de vida, Francesc Pérez “per creure en mi sense condicions, per tenir sempre la paraula justa en el moment just, per donar-me suport  en el moments més difícils”.