Aquagim, Correcció postural, Cycling, Bpump, GAC, Hiit, Mobilitat funcional… un gran ventall d’activitats dirigides, però quina triar?

Per al responsable de fitness del Club Natació Granollers, José Bartolomé, el primer que cal tenir en compte a l’hora de triar una activitat dirigida és l’objectiu, la disponibilitat, les preferències i l’experiència en la pràctica de l’activitat física. Definir aquests punts, marcaran les classes ideals per a tu.

Des del CNG et proposem diferents escenaris per a què puguis planificar de la millor manera la teva setmana d’activitats dirigides:

Fa poc que t’has iniciat a la pràctica d’activitat dirigida? 

Si tens poca experiència, has de saber que l’activitat dirigida és un dels serveis més adients per tu:

  • tens a un professional que dirigeix l’activitat, et marcarà la tècnica d’execució dels exercicis, la resistència més adient en funció de la teva experiència, t’adaptarà els exercicis, i t’assessorarà en allò que necessitis…
  • en fer-se en grup, tens companys amb qui compartir l’experiència de fer activitat física… de la mateixa manera que compartiràs l’esforç, la superació i la satisfacció final.
  • la combinació de la música, companys, tècnic i el compromís d’assistir a la teva classe són els ingredients clau per a mantenir la motivació i no perdre cap sessió. Si ets dels que et costa mantenir la rutina, no t’agrada fer esport i acabes abandonant l’activitat física, l’activitat dirigida és per tu, perquè són divertides i efectives, i és la millor manera d’aconseguir els teus objectius.

Una correcta combinació de classes a la setmana seria:

En forma / Cycling 45’ / Aquagim / Correcció postural 

Les classes d’Enforma i Aquagim són activitats on es treballa de forma global tot el cos mitjançant exercicis cardiovasculars i de força, adaptats al nivell del perfil. La classe de Cycling 45’ és una sessió cardiovascular que es treballa sobre una bicicleta amb roda d’inèrcia, per tant, la resistència o intensitat es pot regular i adaptar al nivell. I per últim la classe de Correcció postural és ideal per agafar consciència corporal, tant per al teu dia a dia com per agafar una bona base, tècnicament parlant, i garantir una correcta execució de exercicis més difícils en rutines o entrenaments posteriors.

I si t’agrada passar-ho bé, ballar, riure i desconnectar pots provar una classe més coreografiada com Step Dance que són activitats més lúdiques on sues passant–ho molt bé.

Fa mesos que vens al gimnàs, et trobes que t’has estancat i vols millorar la teva composició corporal reduint el percentatge de greix? 

Si sents que ja no hi ha progressió, és perquè la combinació d’activitats no és la correcta o perquè el teu cos ja s’ha adaptat a l’entrenament o activitat que actualment fas. Per exemple, si les teves classes són Enforma o Step Dance i vols perdre greix, prova d’incloure activitats més intenses:

GAC o Tren superior + Cycling 45’ / Correcció postural /  Bpump / Cycling de 60’ / Hiit + Mobilitat funcional o Core + Estiraments

Aquesta combinació respecta les dues sessions setmanals d’equilibri i salut, com és la Correcció postural i la Mobilitat funcional, però un dels dies pots fer una classe de 30 minuts intensa com, per exemple, HIIT i acabar amb una classe de Core+Estiraments. Incloure el Bpump com a sessió de força que treballa tot el cos amb barra i discs variables que s’adapten al teu estat físic actual i alhora pots progressar afegint més càrrega passades les setmanes. Una altra activitat intensa que pots combinar és el Circuit Training, una sessió de 45’ que combina força i cardio.

Tens poc temps i vols mantenir-te en forma?

Si tens poc temps, és important fer una bona planificació utilitzant classes de 30 minuts com el HIIT i o classes de Cycling Virtual, en el cas del CNG.

Si la teva condició física és correcta i portes temps fent activitat física pots fer la següent combinació:

HIIT 30’ / Tren superior / Cycling Virtual / GAC / Mobilitat funcional.

Aquesta combinació alterna el treball cardiovascular amb treball de força. Un dia tren superior i un altre dia tren inferior, i sense deixar de banda la salut… per tant, s’incorpora l’últim dia la classe de Mobilitat funcional. Si abans de les classes tens 10 minuts aprofitables, pots fer un plus en sala de fitness.

Tens una planificació i no saps si combinar les classes amb entrenament a la sala de fitness?

Quan més equilibrada i variada la planificació, millor. Tot dependrà de si les teves preferències bàsicament són les activitats dirigides. Però si vols combinar, és important demanar ajuda a un professional per tal de dissenyar el camí més adient.

És important saber que totes les planificacions setmanals, ja siguin només classes o combinades amb rutina de fitness, s’han de revisar periòdicament per tal d’evitar l’avorriment i l’estancament, els músculs necessiten nous estímuls. Mantenir les mateixes activitats tota una temporada seria un error.

Al CNG actualitzem periòdicament la graella per a què estigui compensada, amb activitats de força, equilibri, cardio… i de diferents intensitats i públic, amb la voluntat d’arribar al major número d’usuaris i perfils, oferir més varietat i disponibilitat per compaginar activitats i trencar rutines. Demana hora amb el teu assessor tècnic per tenir una entrevista personal i organitzar la teva planificació segons el teu estat físic actual, les teves necessitats i objectius.