El proper 27 de novembre de 2022 se celebrarà la 4a edició de la cursa solidària CNG4Camins, que organitza el Club Natació Granollers. Una cursa de perfil exigent, de tipus trail, que tornarà a transcórrer per camins i corriols dels municipis de Granollers, La Roca del Vallès i Vilanova del Vallès, i que, a més a més, enguany presenta dues novetats: la cursa es correrà en sentit invers a les edicions anteriors; i hi haurà cursa infantil per a nens i nenes a partir de 8 anys. La CNG4Camins seguirà tenint el caràcter solidari, en aquesta ocasió, a favor d’El Xiprer.

Dimarts 12 de juliol es va celebrar la presentació de la 4a edició de la cursa al pati d’El Xiprer, amb la presència del president del CNG, Eduard Escandell; el director executiu, Jordi Mas; el director de la cursa, José Bartolomé; el vicepresident d’El Xiprer, Xavier Quincoces; i la gerent, Natàlia Sanchís.

 

Recorreguts trail per a tothom

Tot i les novetats d’enguany, la CNG4 manté la seva essència amb dos recorreguts, que tot i en sentit invers, seguirà tenint sortida i arribada al pavelló de Can Bassa de Granollers. La cursa de 6km, l’Speed Race amb +100m de desnivell, és assequible per a corredors principiants o que prefereixen distància curtes. I l’altra més exigent, la Trail Race, de 14km (1km més que altres anys) i +240m de desnivell, amb pistes ràpides per als corredors que volen iniciar-se al Trail. Ambdues curses donaran el tret de sortida a les 10:30h, i hi haurà premiacions per als tres primers classificats per cursa, tant en categoria masculina com femenina.

Un dels aspectes més destacats d’aquesta edició és l’obertura de la cursa a corredors infantils, amb dos recorreguts segons edat: la Mini Race de 1,5km i +10m de desnivell per a nens i nenes de 8 a 10 anys que tindrà sortida a les 9:30h; i la Kids Race de 3km i +40m de desnivell per a nens i nenes d’11 a 13 anys, amb sortida a les 9:50h i recorregut circular per pista, el que els farà sentir el que és fer un petit Trail. Seran curses lúdiques, amb medalles per a tots i totes les participants.

D’aquesta manera, la cursa creix amb recorreguts adaptats no només per edats, sinó per nivells, obrint el trail a la participació de tots els amants del running. I s’espera superar la participació d’anys anteriors, com la del 2021, on hi van prendre part més de 420 corredors i corredores.

Per altra banda i degut a l’envergadura de la cursa, és necessària la col·laboració d’un centenar de voluntaris, per al lliurament de dorsals, control de recorreguts, avituallament… Des del Club es fa una crida a inscriure’s com a voluntari, a través de la pàgina web de la cursa.

 

Un projecte solidari molt esportiu

Aquesta edició de la CNG4Camins anirà a benefici d’El Xiprer, que va néixer com a projecte l’any 1997 per acollir i acompanyar aquelles persones que, per diversos motius, pateixen solitud, pobresa, exclusió o marginació social, constituint-se l’any 2015 en fundació privada sense ànim de lucre.

“Estem agraïts que el CNG hagi pensat en una institució com El Xiprer per a aquesta aportació solidària”, valora el vicepresident de la Fundació El Xiprer, Xavier Quincoces, que veu que ambdues entitats comparteixen valors, fent aportacions positives a la ciutat com el foment de la integració (en el cas del CNG a través de l’esport), i troba que aquesta col·laboració ajudarà a donar visibilitat tots aquests aspectes a la societat.

I amb aquesta visió, la gerent d’El Xiprer, Natàlia Sanchís, considera que és important poder destinar els beneficis d’aquesta cursa a un projecte social i d’integració vinculat al món de l’esport, com donar l’oportunitat als joves que prenen part del projecte d’esmorzars d’El Xiprer -amb clar esperit d’integració i amb ganes de fer esport-, de fer alguna pràctica esportiva per a què puguin socialitzar o bé aprendre a nedar al CNG, per tal “d’ensenyar-los i de que, en molts casos, perdin la por a l’aigua, ja que molts han quedat traumatitzats per experiència pròpia”, comenta Sanchís.

“Cal que la societat vegi la tasca que fa El Xiprer i el CNG ajudarà, no només a donar visibilitat, sinó a contribuir a la integració i socialització de les persones a les què El Xiprer acull i acompanya”, afirma el president del CNG, Eduard Escandell.

 

Inscripcions obertes

Ahir, coincidint amb la presentació de la cursa a la seu d’El Xiprer, es van obrir les inscripcions a la cursa, que inclou bossa del corredor, samarreta i avituallament a l’arribada per a les curses d’adult, amb preu especial abans de l’1 d’octubre , així com a descomptes per ser soci del CNG (a partir de 13 euros l’Speed i de 19 euros la Trail); i samarreta, avituallament a l’arribada i medalla de participació per les infantils (a partir de 6 euros la Mini i 8 euros la Kids).

Les inscripcions es poden realitzar a través de la web de la cursa

La recollida de dorsals es realitzarà dissabte 26 de novembre, de 17h a 20h al CNG, i el mateix diumenge 27, de 8h a 9:15h al Pavelló de Can Bassa