El Club Natació Granollers trenca les estadístiques. I és que amb 273 esportistes federades, que representen el 62% dels atletes del Club, probablement sigui l’entitat esportiva vallesana amb més esportistes dones. Una dada que supera en un 31% la xifra total d’esportistes dones que hi ha federades a Granollers.

I és que el Club sempre ha estat una entitat que ha apostat per l’esport femení. Els prop 500 esportistes que l’integren practiquen modalitats com la natació, waterpolo, gimnàstica artística i natació artística, aquest últim, no obstant, amb només esportistes femenines, tot i que fa anys que es treballa per a la captació de nedadors masculins amb la voluntat de trencar estereotips en aquest esport.

Més equitatiu està el cos tècnic de les seccions esportives, on el 51,7% són dones davant del 21,7% del total de Granollers. I pel que fa als tècnics de fitness i aigua, que imparteixen classes a socis i abonats, la situació és similar, amb el 48,3% de dones. Quan als càrrecs directius, a la Junta Directiva hi ha un 33% de representació femenina (més del 6% de la mitja) i pel que fa al Consell de Direcció, són dones un 83,3%.

“Com entitat esportiva i social és tot un orgull que hi hagi tantes dones que practiquin l’esport federat com dones amb responsabilitat dins l’entitat.  De fet, com podem observar aquests dies en l’exposició del Festival Panoràmic, el paper de la dona en el CNG sempre ha estat important refermant-se cada cop més, no tant sols en el camp esportiu sinó en el camp laboral i directiu, reflex, sens dubte de l’empoderament de la dona en la societat, tot esperant que en el futur sigui una normalitat i no una excepcionalitat, tot cercant aquesta societat més justa i igualitària”, valora el president del CNG, Eduard Escandell.

I és que per a seguir promovent la mirada de gènere, el Club contínuament realitza accions i s’adhereix a iniciatives com la Fira de l’Esport Femení promoguda pel Consell Municipal de l’Esport de Granollers, que va tenir lloc dissabte 13, que es va emmarcar dins dels actes de promoció del Mundial d’Handbol Femení, amb la voluntat també “de donar a conèixer els clubs de la ciutat amb equips o seccions femenines i incentivar que més nenes i noies s’apuntin a practicar esport i avançar cap a unes relaciones entre homes i dones més justes”.